Το Lexus UX 300e με μεγαλύτερη αυτονομία!

Το Lexus UX 300e φρεσκάρεται στα σημεία, με 40% μεγαλύτερη αυτονομία, φέροντας αλλαγές τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Η Lexus παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού UX 300e. Εκτός από τη μεγαλύτερη αυτονομία, το ιαπωνικό SUV διαθέτει βελτιώσεις για καλύτερη οδηγική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα πακέτο αναβαθμίσεων για το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά δύο χρόνια πριν.

Το ανανεωμένο Lexus RX αποκαλύπτεται!

40% μεγαλύτερη αυτονομία για το ανανεωμένο Lexus UX 300e

Η σημαντικότερη βελτίωση έχει να κάνει με το μέγεθος της μπαταρίας και ακολούθως την αυξημένη αυτονομία. Ειδικότερα, η μπαταρία που διαθέτει η facelift έκδοση, έχει αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα 72,8 kWh από 54,3 kWh, που ήταν στην προηγούμενη έκδοση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αυτονομία των 315 χιλιομέτρων να φτάσει μέχρι και τα 450 χιλιόμετρα για την έκδοση με τις ζάντες 17 ιντσών και 440 χιλιόμετρα για αυτή με αυτές των 18 ιντσών. Αντιθέτως, ο ηλεκτρικός κινητήρας παρέμεινε ίδιος, αποδίδοντας ισχύ 204 ίππων και 300 Nm ροπής.

Lexus Electrified Sport Concept: Με έμφαση στις επιδόσεις!

Το Lexus UX 300e με μεγαλύτερη αυτονομία!

Για ασφαλή και άνετη οδήγηση

Εκτός της μπαταρίας και της αυτονομίας, το ανανεωμένο μοντέλο έχει πολλές βελτιώσεις για την καλύτερη εμπειρία και ασφάλεια του οδηγού. Ειδικότερα, το αμάξωμα της UX 300e έχει αποκτήσει βελτιωμένη δομική ακαμψία, με την προσθήκη 20 σημείων συγκόλλησης στο πλάι και τις πίσω πόρτες.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύει την ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος. Βελτίωση παρουσιάζει και η δυναμική της οδήγησης, με την ακριβή ρύθμιση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης και των αμορτισέρ.

Αποκάλυψη για τη νέα ηλεκτρική Lexus RZ 450e

Βελτιώσεις για χάρη του οδηγού

Εσωτερικά, το μοντέλο διαθέτει το νέο σύστημα της Lexus με οθόνη αφής 8 ή και 12,3 ιντσών. Προφανώς, ανάλογα την έκδοση. Το τμήμα πολυτελείας της Toyota έχει μετακινήσει τα κουμπιά για τα θερμαινόμενα καθίσματα δεξιά του μοχλού ταχυτήτων, όπου είναι πιο προσβάσιμα.

Μπροστά στις ποτηροθήκες, η εταιρεία πρόσθεσε 2 θύρες USB-C, όπως επίσης και μία ασύρματη βάση φόρτισης. Επιπλέον, το όχημα διαθέτει νέο LED κρυφό φωτισμό, ενώ σύμφωνα με τη Lexus η μεγαλύτερη μπαταρία λειτουργεί ως ηχητικό φράγμα διατηρώντας την ησυχία στην καμπίνα.

Lexus: Νέο ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία που… ζαλίζει

Σε ότι αφορά την ασφάλεια, η κάμερα και το ραντάρ του συστήματος κατά της σύγκρουσης έχουν αναθεωρηθεί. Τώρα μπορεί και εντοπίζει ποδηλάτες και πεζούς με μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμα και τις βραδινές ώρες. Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις του ανανεωμένου μοντέλου στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αρχές Μαΐου.

Editorial