Το Lightyear 0 αφήνει χώρο για το Lightyear 2!

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, το φθηνότερο Lightyear 2 κλέβει τη θέση του Lightyear 0 στη γραμμή παραγωγής της.

Στα τέλη του 2022 είδαμε να ξεκινάει η παραγωγή του Lightyear 0 μετά από αρκετό καιρό αναμονής. Πιο συγκεκριμένα, η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό και ηλιακό όχημα, 6 χρόνια μετά την παρουσίασή του. Μάλιστα, ο ρυθμός συναρμολόγησης θα ήταν σύμφωνα με την εταιρεία, ένα αυτοκίνητο ανά εβδομάδα, ενώ με τον καιρό αυτός θα αυξανόταν.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, η φίρμα ανακοινώνει ότι τα σχέδια της για την παραγωγή του εν λόγω ηλεκτρικού μπαίνουν στον «πάγο» για χάρη του Lightyear 2. H εταιρεία θα εστιάσει στην παραγωγή του, καθώς θα είναι πιο προσιτό στο ευρύ κοινό, αφού θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 40.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Η ολλανδική μάρκα κάνει λόγο για «στρατηγική αναδιάρθρωση», βάζοντας στην άκρη για λίγο καιρό το Lightyear 0. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτημα στο δικαστήριο για την έναρξη της διαδικασίας αναστολής πληρωμής στην Atlas Technologies BV. Δηλαδή, την εταιρεία που έχει αναλάβει την παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Lightyear 0!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της φίρμας, Lex Hoefsloot, δήλωσε:

«Δυστυχώς έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Η όλη διαδικασία ανάπτυξης του Lightyear 0 έχει προσφέρει στην εταιρεία μας πολλές πολύτιμες γνώσεις τα τελευταία χρόνια. Τώρα ανακατευθύνουμε όλη μας την ενέργεια προς την κατασκευή του Lightyear 2, προκειμένου να το καταστήσουμε διαθέσιμο στους πελάτες εντός του χρονοδιαγράμματος».

Να σημειώσουμε ότι το Lightyear 0 έχει αρχική τιμή 250.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία θα το κατασκεύαζε σε 946 μονάδες. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα, 70 εκ των οποίων θα προέρχονται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή και το καπό.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 60 kWh και προσφέρει 625 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Τέλος, θα έχει κατανάλωση 10,5 kWh/100 χλμ., με ταχύτητα τα 110 χλμ./ώρα.

Lightyear 0: Ηλιακό, ηλεκτρικό και αεροδυναμικό!

Το Lightyear 2 θα κοστίζει 210.000 ευρώ λιγότερο

Πλέον, έχουμε να περιμένουμε το Lightyear 2, το οποίο θα κληρονομήσει όλες τις καινοτομίες του Lightyear 0. Επιπλέον, το μοντέλο θα είναι φθηνότερο και θα χρησιμοποιεί και αυτό την ηλιακή ενέργεια για επιπλέον αυτονομία και θα προσφέρει 800 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες. Οι κρατήσεις, ήδη έχουν ξεπεράσει τις 40.000 από ιδιώτες, ενώ εταιρείες στόλου έχουν κάνει περισσότερες από 20.000 προπαραγγελίες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!