Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στο παρθενικό του ταξίδι στην Κίνα

To παρθενικό ταξίδι του έκανε το Yangtze River Three Gorges 1, το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο!

Ακούστε το άρθρο

Είναι «το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο». Το Yangtze River Three Gorges 1 ολοκλήρωσε πρόσφατα το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι του Yichang, στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας.

Το πλοίο μήκους 100 μέτρων έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και μπορεί να μεταφέρει έως και 1.300 επιβάτες τη φορά. Μάλιστα, διαθέτει μπαταρίες συνολικής ισχύος 7.500 kWh, που ισοδυναμούν με περισσότερα από 100 EVs.

Το πρώτο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών ρύπων

Το Yangtze River Three Gorges 1 είναι ένα 100% ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Κίνα για να μεταφέρει επιβάτες σε περιηγήσεις στα αξιοθέατα στον ποταμό Yangtze.

Το πλοίο δημιουργήθηκε από την China Yangtze Power, θυγατρική της China Three Gorges Corp, και του Hubei Three Gorges Tourism Group με 23,66 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κατασκευαστές διαφημίζουν το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο ως το πρώτο που πέτυχε πραγματικά τον σκοπό των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Άλλωστε φορτίζει με καθαρή υδροηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το φράγμα Three Gorges στο λιμάνι της χώρας του.

Pol Luxe: Ένα ηλεκτρικό καταμαράν για μια εμπειρία «κάμπινγκ» στο νερό

Το παρθενικό ταξίδι του Yangtze River Three Gorges 1

Τον περασμένο Ιανουάριο, το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο ολοκλήρωσε το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι. Έτσι το Yangtze River Three Gorges 1 ήταν έτοιμο να μπει σε εμπορική λειτουργία.

Αυτή την εβδομάδα, το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στην Κίνα. Και αυτή είναι η αρχή της προγραμματισμένης επέκτασης της αγοράς ηλεκτρικών πλωτών μέσων από την Three Gorges Corporation.

To παρθενικό ταξίδι του ο Yangtze River Three Gorges 1, του μεγαλύτερου ηλεκτρικού κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, είναι γεγονός!

Το πλοίο έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 16,3 μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει 1.300 επιβάτες που θέλουν να δουν τα αξιοθέατα κατά μήκος του ποταμού Yangtze. Ωστόσο δεν μπορεί να φτάσει και πολύ μακριά από το Yichang.

Το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο είναι διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα 7.500 kWh, ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών στον κόσμο. Μολαταύτα, ακόμη και μια τέτοια τεράστια χωρητικότητα δεν μπορεί να προσφέρει μεγάλη εμβέλεια σε αυτό το μεγάλο σκάφος.

Το μέλλον θα φέρει τα φιλικά προς το περιβάλλον, θαλάσσια ταξίδια

Η αυτονομία του πλοίου είναι περίπου 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Εμβέλεια που από τη μία αρκεί για να καλύψει τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα κοντά το ποτάμι. Από την άλλη δεν επαρκεί για να ανταγωνιστεί τις κρουαζιέρες με στόχο τις διακοπές.

Τουλάχιστον για την ώρα. Τούτου λεχθέντος, αυτή η αυτονομία 100 χιλιομέτρων ισοδυναμεί με 530 τόνους καυσίμου. Έτσι θα υπάρξει μείωση 1.660 τόνων τοξικών εκπομπών κάθε χρόνο.

Ika Rere: Tο πρώτο ηλεκτρικό επιβατηγό πλοίο στο Νότιο Ημισφαίριο

Ο Lei Mingshan, πρόεδρος της China Three Gorges Corp, δήλωσε ότι το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο αποτελεί ορόσημο για την προώθηση των πράσινων μεταφορών. Αφού μας δίνει μια πρώτη ματιά σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στα θαλάσσια ταξίδια.

Τέλος, ο Mingshan δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει το παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου ως ένα σημείο εκκίνησης για την αύξηση των επενδύσεων στη βιομηχανία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

abb_img