Το Mercedes-Benz eSprinter δοκιμάζεται με… άλλον αέρα!

Δύο Mercedes Benz e-Sprinter δοκιμάζουν το καινοτόμο φίλτρο αέρα του επαναστατικού πρωτότυπου van SUSTAINEER.

Το καινοτόμο φίλτρο αέρα του πρωτότυπου οχήματος SUSTAINEER δοκιμάζουν δύο Mercedes-Benz eSprinter στους δρόμους της Αυστρίας. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να δείξει ότι οι αστικές διανομές θα γίνουν περισσότερο βιώσιμες και… «καθαρές».

Η γερμανική εταιρεία είχε ως στόχο να προσφέρει λύσεις, τόσο για την προστασία του κλίματος όσο και για τη βελτίωση της υγείας και ασφάλειας των οδηγών. Σε συνεργασία με την MANN+HUMMEL ανέπτυξαν την καινοτόμα τεχνολογία φίλτρων, στοχεύοντας στη μείωση της ρύπανσης από τη λεπτή σκόνη.

Έτοιμη η νέα Mercedes-Benz EQG!

Δοκιμάζουν τα φίλτρα μέσω… Mercedes-Benz eSprinter

Οι δύο εταιρείες μαζί με την αυστριακή ταχυδρομική υπηρεσία, Οsterreichische Post, εγκαινίασαν ένα πιλοτικό έργο στην πόλη Γκρατς. Έτσι, θα έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητα των φίλτρων σε πραγματικές συνθήκες.

Για το σκοπό αυτό εξόπλισαν δύο Mercedes-Benz eSprinter της ταχυδρομικής υπηρεσίας με βελτιστοποιημένα φίλτρα λεπτής σκόνης στην μπροστινή μονάδα. Πραγματοποιούν διαδρομές σε κανονικές συνθήκες, σε καθημερινή βάση μετρώντας την ποσότητα λεπτής σκόνης που συγκεντρώνουν οι λεπτοί αισθητήρες.

Mercedes-Benz: Πρωταθλήτρια στα ηλεκτρικά Van!

Το πρωτότυπο SUSTAINEER

Το SUSTAINEER διαθέτει δύο φίλτρα σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών λεπτής σκόνης από την τριβή ελαστικών, φρένων και ασφάλτου. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση όταν υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων στο περιβάλλον. Δηλαδή, σε αστικές περιοχές με χαμηλότερη ποιότητα αέρα, μπορούν να φιλτράρουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες σωματιδίων.

Στο πιλοτικό έργο δοκιμάζεται το φίλτρο που είναι ενσωματωμένο στην μπροστινή μονάδα του SUSTAINEER. Μάλιστα, αυτό φιλτράρει τη λεπτή σκόνη από τον αέρα σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα αναρρόφησης που υπάρχει ήδη στο όχημα.

Test Drive || Mercedes-Benz EQC: Ηλεκτρική πολυτέλεια!

Επιπλέον, το όχημα διαθέτει και αισθητήρα λεπτών σωματιδίων, το οποίο μετράει τη συγκέντρωση λεπτής σκόνης στον αέρα και ελέγχει την απόδοση του φιλτραρίσματος ανάλογα. Η αφαίρεση και η αντικατάσταση των στοιχείων του φίλτρου είναι εύκολη κατά τη διάρκεια του ετήσιου σέρβις.

Τέλος, το πιλοτικό έργο ελέγχει το Ινστιτούτο Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας στο Νιούσμπουργκ, ενώ τα φίλτρα ελέγχουν τακτικά η Mercedes-Benz Vans και οι ειδικοί της Mann+Hummel.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!