Έρχεται και η νέα Mercedes-Benz EQG!

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την αμιγώς ηλεκτρική EQG, η οποία μας εντυπωσιάζει με τη μεγάλη αυτονομία της.

Η Mercedes-Benz θα λανσάρει την ηλεκτρική EQG μέσα στο 2025. Πιο συγκεκριμένα, το νέο εγχείρημα της γερμανικής φίρμας θα αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική G-Class. Μάλιστα, «υπεύθυνη» για την εντυπωσιακή αυτονομία κίνησης της, θα είναι μία νέα μπαταρία πυριτίου. Ουσιαστικά, η τεχνολογία της μπαταρίας θα είναι η ίδια με αυτή που είδαμε στο πρωτότυπο EQXX.

Mercedes-Benz Ελλάς: Νέα εποχή υπό το Emil Frey Group

Η Mercedes-Benz EQG με μια ματιά

Η αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQG θα κυκλοφορήσει με 4 ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο στο μπροστινό μέρος και δύο στο πίσω. Ακόμη, θα διαθέτει ένα νέο λογισμικό, το οποίο θα είναι παρόμοιο με αυτό των κινητήρων εσωτερικής καύσης της G-Class. Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα είναι υπεύθυνο για τις «εκτός δρόμου» δυνατότητες του μοντέλου.

Ας υποδεχτούμε τη νέα Mercedes-Benz GLC!

Σχεδιαστικά, η EQG θα μοιάζει με το πρωτότυπο EQXX. Θα έχει δηλαδή, αντίστοιχες σχεδιαστικές γραμμές, καθώς και την παραδοσιακή τετραγωνισμένη εμφάνιση της G-Class.

Παράλληλα, η Mercedes-Benz ανέπτυξε το συγκεκριμένο σύστημα μπαταρίας, σε συνεργασία με τη Sila Nanotechnologies. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη μπαταρία χωρίς την αύξηση του βάρους της, προσφέρει 20%-40% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τις τωρινές μπαταρίες της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-AMG επενδύει στα καύσιμα των αεροπλάνων!

Μάλιστα, η μπαταρία του EQXX είχε χωρητικότητα 100 kWh, όσα έχει και η μπαταρία της EQS. Τέλος, το πλαίσιο της EQG θα είναι μια εξελιγμένη έκδοση του πλαισίου της G-Class, το οποίο θα αντέχει το έξτρα βάρος της μπαταρίας.

Editorial