Το Mercedes-Benz VISION AVTR πρωταγωνιστεί στο… Avatar!

Το πρωτότυπο Mercedes-Benz VISION AVTR μας ταξιδεύει στο μέλλον και στην πολυαναμενόμενη ταινία-sequel «Avatar: The Way of Water».

«Η Γη είναι η Πανδώρα μας» είναι το μότο στο πρώτο βίντεο της νέας καμπάνιας της MercedesBenz για τη νέα ταινία Avatar. Το συγκεκριμένο βίντεο αποκαλύπτει τη σχέση των δύο μερών, η οποία αποτυπώνεται και στο εντυπωσιακό MercedesBenz VISION AVTR.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία το 2020, στην Έκθεση Τεχνολογίας CES. Το εν λόγω πρωτότυπο διέθετε πολλά στοιχεία από τον κόσμο της δημοφιλούς ταινίας Avatar, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 2009.

Συνεργασία Mercedes-Benz και Microsoft!

Το Mercedes-Benz VISION AVTR πρωταγωνιστεί στο… Avatar!

Συνεργασία με άρωμα Χόλιγουντ 

Περίπου 13 χρόνια μετά, το sequel της ταινίας είναι γεγονός με τίτλο Avatar: Τhe Way of Water. Με αφορμή την πρεμιέρα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωράει στην επόμενη φάση της στρατηγικής συνεργασίας της με το Avatar και την 20th Century Studios, ξεκινώντας «παρέα» την παγκόσμια καμπάνια προώθησης της ταινίας.

Το πρώτο video της νέας συνεργασίας δείχνει ζωντανές περιβαλλοντικές εικόνες του Avatar: The Way of Water σε συνδυασμό με τοποθεσίες στη Γη. Προφανώς, μέσα από τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz EQ, συμπεριλαμβανομένου του νέου SUV EQE.

Η καμπάνια θα είναι διαθέσιμη σε βασικές αγορές της Mercedes-Benz παγκοσμίως, με προωθητικές ενέργειες που καλύπτουν την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Όπως επίσης, τα ψηφιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Mercedes-Benz αποχωρεί από τη Ρωσία!

Το Mercedes-Benz VISION AVTR πρωταγωνιστεί στο… Avatar!

Το MercedesBenz VISION AVTR σε ταξιδεύει στο μέλλον

Σε ότι αφορά το Mercedes-Benz VISION AVTR είναι όχημα χωρίς… τιμόνι. Δεν έχει ούτε οθόνες αφής, ούτε κουμπιά. Διαθέτει μόνο ένα χειριστήριο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες στο κέντρο της καμπίνας, ενώ επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να οδηγούν το αυτοκίνητο.

Όταν οι επιβάτες τοποθετούν το χέρι τους στο χειριστήριο, το εσωτερικό «ξυπνάει» και το όχημα τους αναγνωρίζει από τον καρδιακό τους ρυθμό. Όταν ο χρήστης απλώς σηκώνει το χέρι του, το έξυπνο σύστημα προβάλλει μία επιλογή μενού στην παλάμη.

Τα αρχικά AVTR είναι σύντμηση της φράσης Advanced Vehicle Transformation. Η βιομετρική σύνδεση στο αυτόνομο πρωτότυπο όχημα επιτρέπει μία εντελώς νέα αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου, μηχανής και φύσης.

Η νέα Mercedes-Benz GLC έφτασε στην Ελλάδα!

Το Mercedes-Benz VISION AVTR πρωταγωνιστεί στο… Avatar!

Με στόχο ένα ηλεκτρικό και «πράσινο» μέλλον

Προφανώς, για την σχεδίαση του έχουν χρησιμοποιήσει βιώσιμα υλικά. Όπως για παράδειγμα το vegan δέρμα Dinamica, το οποίο είναι από ανακυκλωμένα υλικά. Ή το ταχέως αναπτυσσόμενο υλικό Karuun που μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο στη βιοποικιλότητα.

Επιπλέον, 33 βιονικά πτερύγια στο πίσω μέρος του οχήματος μπορούν να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, μετακινούμενα ανά πάσα στιγμή. Αυτά προφανώς βελτιώνουν την αεροδυναμική του οχήματος και παράλληλα μεταφέρουν στα υπόλοιπα οχήματα πληροφορίες για τις κινήσεις που επιλέγει ο οδηγός.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!