Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

Η Mercedes-Benz Vision EQXX είναι ένα φουτουριστικό concept που παρουσίασε η γερμανική μάρκα, αποτελώντας έμπνευση για μελλοντικά μοντέλα.

Το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντικατοπτρίζει το πρωτότυπο Mercedes-Benz Vision EQXX. Πιο συγκεκριμένα, το νέο concept όχημα που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία, κρύβει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που μπορούν να περάσουν στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής από το 2024. Τόσο στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όσο και μηχανικά.

Mercedes-Benz: To Drive Pilot «λύνει» τα χέρια του οδηγού!

Μικρή κατανάλωση, μεγάλη αυτονομία

Το όχημα τράβηξε τα βλέμματα, καθώς ξεχωρίζει για τη σχεδίαση του. Η μέθοδος και η μελέτη για την ανάπτυξη της γκάμα τεχνολογιών που διαθέτει, διήρκεσε 18 μήνες. Διάστημα κατά το οποίο, οι κατασκευαστές πήραν πολλές αποφάσεις για αυτό αλλά και επόμενα project. Η Mercedes-Benz Vision EQXX καταναλώνει λιγότερο από 10 kWh/100 km, με αποτέλεσμα η αυτονομία της να αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Mercedes-Benz: Εργοστάσια μόνο για ηλεκτρικά

Η Mercedes-Benz Vision EQXX είναι απόλυτα λειτουργική

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

Το αυτοκίνητο αν και εκθεσιακό είναι ένα πλήρως λειτουργικό όχημα νόμιμης κυκλοφορίας με όλα τα μηχανικά εξαρτήματα. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 201 ίππων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα και κινεί τους πίσω τροχούς. Ενώ φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου 900 V με ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh.

Mercedes-Benz: Νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Επιπλέον, διαθέτει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX που συναντάμε στη γκάμα ηλεκτρικών της Mercedes-Benz. Προφανώς, ενσωματώνει μία εντυπωσιακή οθόνη αφής 47,5 ιντσών 8K, η οποία δεσπόζει σε ολόκληρο το ταμπλό.

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

Ο Markus Schäfer δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλά, πολλά στοιχεία του οχήματος που είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσουν στη σειρά παραγωγής. Mπορούμε να δούμε το σχήμα και τη μορφή του οχήματος. Είμαστε πολύ κοντά στο το αυτοκίνητο της σειράς που πρόκειται να δούμε το 2024. Έχει όλα τα συστατικά για να γίνει ένα από τα πιο αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα που υπάρχουν».

Στην Ελλάδα η Mercedes-Benz EQE σε δύο σούπερ εκδόσεις

Το πρώτο όχημα με τα χαρακτηριστικά του Mercedes-Benz Vision EQXX

Τέλος, το πρώτο όχημα παραγωγή με τα χαρακτηριστικά του Mercedes-Benz Vision EQXX θα κάνει ενδεχομένως ντεμπούτο το 2024. Θα μπορούσε να είναι το επερχόμενο  σεντάν της φίρμας, EQC. Είναι ίδιας κατηγορίας με το ηλεκτρικό C-Class, μια κατηγορία κάτω από τα μεγαλύτερα EQE και EQS.

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

abb_img
spot_img