Το νέο BMW CE 04 μοιάζει να έρχεται από το μέλλον και αλλάζει την αστική κινητικότητα

Το νέο e-scooter BMW CE 04 προσφέρει μία ανανεωμένη και βιώσιμη οδηγική απόλαυση στην αστική κινητικότητα με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που διαθέτει.

Η σχεδίασή του CE 04 είναι προσανατολισμένη στο μέλλον και, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο e-scooter της BMW προσφέρει μεταφορά και επικοινωνίες σε ένα πακέτο. Και στο πλαίσιο αυτό θέτει νέα σχεδιαστικά και τεχνολογικά πρότυπα στην κατηγορία του.

Σύμφωνα με την BMW Motorrad, όλα τα νέα μοντέλα που προορίζονται για την αστική κινητικότητα, στο μέλλον θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, όπως το CE 04.

Το νέο BMW CE 04 διαθέτει ισχυρό σύστημα κίνησης και μεγάλη αυτονομία

Το νέο BMW CE 04 έχει ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, τοποθετημένο ανάμεσα στην μπαταρία και τον πίσω τροχό, μία διάταξη γνωστή από τα αυτοκίνητα BMW με plug-in υβριδικό σύστημα.

Το e-scooter έχει ισχυρό κινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 31 kW/42 hp και χρειάζεται μόλις 2,6 δευτερόλεπτα για την κλασική εκκίνηση σε φανάρι από 0-50 χλμ/ώρα.

Και, παρά την μικρότερης ισχύος υποκατηγορία L3e-A1 προσφέρει ζωηρές επιδόσεις με 23 kW/31 hp.

Η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 120 χλμ/ώρα, επιτρέποντας ταχεία επιτάχυνση όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους.

Η χωρητικότητα κυψελών της μπαταρίας του νέου BMW CE 04 είναι υψηλή, στα 60.6 Ah (8,9 kWh). Αυτό αρκεί για αυτονομία περίπου 130 χλμ. (έκδοση μειωμένης ισχύος: 100 χλμ.).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται μέσω της ενσωματωμένης μονάδας φόρτισης είτε σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, σε επιτοίχιο φορτιστή (Wallbox) ή σε δημόσιο σημείο φόρτισης.

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως αποφορτισμένη, χρειάζεται τέσσερις ώρες και 20 λεπτά για να επαναφορτιστεί.

Ο προαιρετικός ταχυφορτιστής – με ισχύ έως 6,9 kW – περιορίζει το χρόνο φόρτισης σε μόλις μία ώρα και 40 λεπτά σε μία εντελώς άδεια μπαταρία.

Διαβάστε επίσης: H BMW παρουσίασε επίσημα το φουτουριστικό e-scooter CE 04

Η ανάρτηση προσφέρει εξαιρετική κατευθυντική ευστάθεια, στάνταρ έλεγχος ολίσθηση, φρένα με BMW Motorrad ABS και τέσσερα προγράμματα οδήγησης (riding modes).

Το πλαίσιο του BMW CE 04 είναι σωληνωτό, ατσάλινο. Ο μπροστινός τροχός ελέγχεται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με διάμετρο καλαμιών 35 mm. Ο πίσω τροχός ελέγχεται από μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ ένα άμεσα ελεγχόμενο μονό αμορτισέρ βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Το στάνταρ Automatic Stability Control (ASC) περιορίζει τη ροπή του κινητήρα σε συνάρτηση με την ολίσθηση του πίσω τροχού.

Το Dynamic Traction Control (DTC), που διατίθεται προαιρετικά, παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στον αναβάτη. Μπροστά, δύο δίσκοι προσφέρουν ασφαλή επιβράδυνση, με την υποστήριξη ενός δίσκου στον πίσω τροχό.

Επιπλέον, το BMW Motorrad ABS διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας. Το ABS Pro με αισθητήρα κλίσης διατίθεται προαιρετικά.

Προκειμένου να ικανοποιεί τις προσωπικές προτιμήσεις του αναβάτη για μεγαλύτερη απόλαυση ή πρόσθετη απόδοση, το νέο BMW CE 04 προσφέρει τρία προγράμματα οδήγησης στάνταρ: «ECO», «Rain» και «Road».

Το πρόσθετο «Dynamic» διατίθεται ως εργοστασιακή επιλογή, και επιτρέπει στο e-scooter να επιταχύνει ακόμα πιο γρήγορα.

Ταμπλό με έγχρωμη οθόνη 10,25” και πρωτοποριακή σχεδίαση

Ο στάνταρ εξοπλισμός για το BMW CE 04 περιλαμβάνει μία έγχρωμη οθόνη 10,25”, σύστημα πλοήγησης και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας.

Οι ευανάγνωστες ενδείξεις, η σαφήνεια του μενού πλοήγησης και η ενσωματωμένη λειτουργική φιλοσοφία ανεβάζουν το νέο BMW CE 04 στην κορυφή της κατηγορίας των e-scooter.

Το νέο BMW CE 04 ενσαρκώνει μία νέα, πρωτοποριακή μορφή κινητικότητας σε δύο τροχούς και από σχεδιαστικής απόψεως. Το καινοτόμο στυλ ξυπνά θετικά συναισθήματα γι’ αυτή τη νέα τεχνολογία κίνησης, ενώ καθιστά το e-scooter άμεσα αναγνωρίσιμο ως μέλος της οικογένειας BMW Motorrad.

Οι μοντέρνες επιφάνειες, το φινίρισμα σε Light White/matt black, μία «πλευστή» σέλα, ζάντες σε στυλ δίσκου και ένα πλαϊνό σταντ ενσωματωμένο στη μοντέρνα σχεδίαση του e-scooter κυριαρχούν στην εκφραστική εμφάνιση του BMW CE 04 που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Το φουτουριστικό e-scooter της BMW CE 04 είναι έτοιμο για την παραγωγή

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!