Αποκάλυψη τώρα για το Hyundai Ioniq 6!

To φως της δημοσιότητας είδε το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6, το οποίο ξεχωρίζει για το αεροδυναμικό του σχήμα.

Το Hyundai Ioniq 6 επιτέλους αποκαλύφθηκε, μέσω των φωτογραφιών που δημοσίευσε η κορεάτικη φίρμα. Πρόσφατα είχαμε πάρει μία μικρή γεύση σχετικά με την εμφάνισή του, μέσω ενός teaser βίντεο.

Στην επίσημη παρουσίασή του, αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του επερχόμενου μοντέλου. Για το οποίο μάλιστα είχε προετοιμάσει το έδαφος το Concept Prophecy, που είχαν παρουσιάσει 2 χρόνια πριν, δηλαδή στις αρχές του 2020.

Το Hyundai Ioniq 6 θα είναι ηλεκτρικό και αεροδυναμικό!

Ξεχωρίζει η αεροδυναμική του σιλουέτα

Όπως, λοιπόν και με το Concept Prophecy, έτσι και το Ioniq 6 χαρακτηρίζουν οι καθαρές γραμμές του και το άκρως αεροδυναμικό σχήμα, στοιχεία που καθιστούν το αμάξωμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Το Hyundai Ioniq 6 αποκαλύφθηκε!

Επιπλέον, η αεροδυναμική του σιλουέτα συμβάλλει στη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή οπισθέλκουσας, στο 0,21 Cd. Σε αυτό επίσης, παίζουν ρόλο επίσης και οι μικροί ψηφιακοί καθρέπτες του, καθώς και τα ενεργά flaps στο μπροστινό μέρος.

Hyundai Ioniq 5 Robotaxi: Κινήσου αυτόνομα!

Μεγάλες διαστάσεις η καμπίνα του Hyundai Ioniq 6

Εσωτερικά, συναντάμε μεταξύ άλλων έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, καθώς και δύο οθόνες που προβάλλουν την εικόνα που καταγράφουν οι κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέπτες.

Αποκάλυψη τώρα για το Hyundai Ioniq 6!

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός υπάρχει έντονα στο εσωτερικό της καμπίνας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ξεχωρίζει η εκτεταμένη χρήση βιώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών.

Με βάση την πλατφόρμα E-GMP

Σχετικά με το σύστημα κίνησης, δεν υπάρχουν προς το παρόν περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο κάτι θα αποκαλύψει η εταιρεία στα μέσα του Ιουλίου. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-GMP της Hyundai.

Θα είναι Hyundai Ioniq 5 και θα μοιάζει με Lancia Delta Martini!

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Όπως επίσης και με μπαταρία χωρητικότητας 77,4 kWh. Αναμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Ιουλίου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!