Το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο της Volvo υπόσχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στη δημόσια αστική μετακίνηση

Με το λανσάρισμα του νέου Volvo BZL Electric, η Volvo Buses κάνει ακόμα ένα βήμα προς την προώθηση και τη μετάβαση της μαζικής συγκοινωνίας προς τον εξηλεκτρισμό και, κατά συνέπεια, προς ένα καλύτερο και καθαρότερο αστικό περιβάλλον.

«Δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε τη μετάβαση της βιομηχανίας μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Με το λανσάρισμα του νέου Volvo BZL Electric, η φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε τα πιο υπεύθυνα συστήματα λεωφορείων σε όλον τον κόσμο. Αυτό το κάνουμε με το να εστιάζουμε στη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία», δήλωσε η Anna Westerberg, Πρόεδρος της Volvo Buses.

Η παγκόσμια ζήτηση για λύσεις ηλεκτροκινητικότητας στις δημόσιες μεταφορές συνεχώς αυξάνει και η Volvo Buses ελπίζει σε ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της «πίτας».

«Με το νέο Volvo BZL Electric προσφέρουμε μία παγκόσμια πλατφόρμα για καθαρή, αθόρυβη και ενεργειακά βιώσιμη δημόσια συγκοινωνία, η οποία θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις που δημιουργούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», τόνισε η Anna Westerberg.

Η Κυκλική Οικονομία των Volvo Buses είναι σημαντική, με την ανακύκλωση να αγγίζει το 90%

Η φροντίδα για το περιβάλλον βρίσκεται στην καρδιά της Volvo και η βιωσιμότητα, η μείωση του θορύβου, οι μειωμένες εκπομπές ρύπων και τα χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι βασικοί στόχοι της.

«Έχουμε μία αντίληψη για τον «κύκλο ζωής» των προϊόντων μας, στο πλαίσιο ευθύνης μας για το περιβάλλον, το οποίο μπορούμε να το ορίσουμε ως «από τη γέννηση έως το θάνατο». Αυτό σημαίνει πως διασφαλίζουμε πως τα υλικά μας, η κατασκευή, η εργασίες και η ανακύκλωση αγγίζουν τα υψηλότερα περιβαλλοντικά στάνταρ», είπε η Anna Westerberg.

Στη Volvo Buses, η κυκλικότητα είναι σημαντική και το νέο Volvo BZL Electric έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε το 90% να είναι ανακυκλώσιμο.

Η Volvo Buses διαθέτει χρόνια εμπειρίας στις λύσεις ηλεκτροκίνησης, δουλεύοντας χρόνια με operators σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Volvo BZL Electric είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μπορεί να παραχθεί και με διπλό πάτωμα, ενώ δίνει πολλές επιλογές στους σχεδιαστές αμαξώματος, που μπορεί να ζητούν κάποιες εξειδικευμένες μετατροπές.

Το Volvo BZL Electric έχει λάβει τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας που έχει θέσει η ΕΕ, προσφέροντας υψηλά επίπεδα οδηγικής και ασφαλούς λειτουργίας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του BZL

Το σύστημα οδήγησης του Volvo BZL Electric είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τη Volvo. Ο ηλεκτροκινητήρας των 200 kW συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο δύο ταχυτήτων.

Το σύστημα κίνησης μπορεί να λειτουργεί και με ένα ηλεκτροκινητήρα, αλλά και με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίο συνδυαστικά αποδίδουν 540 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Παραδόθηκε στο αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας το πρώτο υβριδικό λεωφορείο στην Ελλάδα

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!