Το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο της Volvo!

Ακούστε το άρθρο

Με το λανσάρισμα του νέου Volvo BZL Electric, η Volvo Buses κάνει ακόμα ένα βήμα προς την προώθηση και τη μετάβαση της μαζικής συγκοινωνίας προς τον εξηλεκτρισμό και, κατά συνέπεια, προς ένα καλύτερο και καθαρότερο αστικό περιβάλλον.

«Οδηγούμε τη μετάβαση της βιομηχανίας μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Με το λανσάρισμα του νέου Volvo BZL Electric, στοχεύουμε στα πιο υπεύθυνα συστήματα λεωφορείων σε όλον τον κόσμο. Αυτό το κάνουμε με το να εστιάζουμε στη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία.»

Δήλωσε η Anna Westerberg, Πρόεδρος της Volvo Buses.

Η παγκόσμια ζήτηση για λύσεις ηλεκτροκινητικότητας στις δημόσιες μεταφορές συνεχώς αυξάνει και η Volvo Buses ελπίζει σε ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της «πίτας».

«Με το νέο Vοlvo BZL Electric προσφέρουμε μία παγκόσμια πλατφόρμα για καθαρή, αθόρυβη και ενεργειακά βιώσιμη δημόσια συγκοινωνία, η οποία θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις που δημιουργούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», τόνισε η Anna Westerberg.

Η Κυκλική Οικονομία των Volvo Buses είναι σημαντική, με την ανακύκλωση να αγγίζει το 90%

Η φροντίδα για το περιβάλλον βρίσκεται στην καρδιά της Volvo και η βιωσιμότητα, η μείωση του θορύβου, οι μειωμένες εκπομπές ρύπων και τα χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι βασικοί στόχοι της.

«Έχουμε μία αντίληψη για τον «κύκλο ζωής» των προϊόντων μας, στο πλαίσιο ευθύνης μας για το περιβάλλον, το οποίο μπορούμε να το ορίσουμε ως «από τη γέννηση έως το θάνατο». Αυτό σημαίνει πως διασφαλίζουμε πως τα υλικά μας, η κατασκευή, η εργασίες και η ανακύκλωση αγγίζουν τα υψηλότερα περιβαλλοντικά στάνταρ», είπε η Anna Westerberg.

Στη Vοlvo Buses, η κυκλικότητα είναι σημαντική. Μάλιστα, το νέο Volvo BZL Electric διαθέτει ανάλογη σχεδίαση και το 90% των υλικών του είναι ανακυκλώσιμο.

Η Vοlvo Buses διαθέτει χρόνια εμπειρίας στις λύσεις ηλεκτροκίνησης, δουλεύοντας χρόνια με operators σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Vοlvo BZL Electric έχει τη δυνατότητα παραγωγής και με διπλό πάτωμα. Μάλιστα, δίνει πολλές επιλογές στους σχεδιαστές αμαξώματος, οι οποίοι θέλουν κάποιες εξειδικευμένες μετατροπές.

Το Volvo BZL Electric έχει λάβει τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας που ορίζει η ΕΕ. Επομένως, προσφέρει υψηλά επίπεδα οδηγικής και ασφαλούς λειτουργίας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του BZL

Το σύστημα οδήγησης του Volvo BZL Electric είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τη σουηδική φίρμα. Ο ηλεκτροκινητήρας των 200 kW κυκλοφορεί με ένα αυτόματο κιβώτιο δύο ταχυτήτων.

Το σύστημα κίνησης λειτουργεί και με ένα ηλεκτροκινητήρα. Τέλος,  όταν λειτουργεί και με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, αυτοί συνδυαστικά αποδίδουν 540 ίππους.

Στο αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας το πρώτο υβριδικό λεωφορείο στην Ελλάδα

abb_img