Το νέο ηλεκτρικό off-road της Scout με «άρωμα» Volkswagen!

H Scout είναι η νέα υπο-μάρκα του Ομίλου Volkswagen, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser φώτο του νέου ηλεκτρικού off-road οχήματός της.

Η Scout Motors είναι η νέα εταιρεία του Ομίλου Volkswagen, η οποία μετράει μόλις 6 μήνες ζωής. H νέα υπο-μάρκα της VW, με έδρα τις ΗΠΑ, ετοιμάζει ένα νέο off-road ηλεκτρικό μοντέλο.

Η Scout, παρά το γεγονός ότι είναι κάτω από την «ομπρέλα» του γερμανικού Ομίλου, είναι ανεξάρτητη. Σε ότι αφορά το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανάπτυξη, σχεδίαση, την εξέλιξη και κατ’ επέκταση την κατασκευή του.

Scout: Νέο μέλος στην οικογένεια του Ομίλου Volkswagen!

Τρία μοντέλα έχει στα σκαριά η Scout

Επιπλέον, η εταιρεία έχει πλέον στον «αέρα» και τον νέο ιστότοπό της, ενώ πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία ενός off-road μοντέλου. Παράλληλα, ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό Pick-Up, καθώς επίσης και ένα ηλεκτρικό SUV. Σύμφωνα με τον Όμιλο Volkswagen, τα τρία πρωτότυπα μοντέλα θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση εντός του 2023. Ωστόσο, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά των ΗΠΑ από το 2026.

Από την teaser εικόνα είναι εμφανές ότι το off-road όχημα διαθέτει ελαστικά εκτός δρόμου και έχει αρκετή απόσταση από το έδαφος. Δηλαδή, αυτό που θέλουν οι Αμερικάνοι. Ξεκάθαρα ορατές είναι και οι ράγες οροφής, καθώς επίσης και οι πλαϊνοί καθρέπτες. Τα νέα μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν μία εντελώς νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα, μία νέα ιδέα τεχνικής skateboard και όχι την MEB της Volkswagen.

Με φόντο την αγορά των ΗΠΑ

Προφανώς και η κατασκευή τους θα λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, αφού τα εργοστάσιά της θα είναι εκεί. Στόχος του Ομίλου Volkswagen είναι η κατασκευή 250.000 μοντέλων σε ετήσια βάση, τα οποία παράλληλα θα συμβάλλουν στην αύξηση της κερδοφορίας του στις ΗΠΑ.

Τα εργοστάσια της Scout θα λειτουργούν ανεξάρτητα από αυτά της VW. Πληροφορίες λένε ότι το πιθανότερο είναι να βρίσκονται σε αμερικάνικο έδαφος. Τέλος, η Scout θα μπει δυναμικά στο χώρο των ηλεκτρικών off-road οχημάτων, για να αντιμετωπίσει ευθέως τον ανταγωνισμό. Δηλαδή, τα GMC Hummer EVRivian R1T, καθώς και το επερχόμενο ηλεκτρικό Jeep Wrangler.

Editorial