Το νέο Kia EV9 στην Ευρώπη από το 2023

Η Kia ανακοίνωσε το λανσάρισμα του EV9 στην Ευρώπη το 2023, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας 14 νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2027.

Η στιγμή που θα δούμε το νέο Kia EV9 έφτασε. Η Kia θα στηρίξει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EV9 στα πρότυπα του EV6. Σχεδιαστικά, μάλιστα, το νέο μοντέλο θα φέρει αρκετά από το χαρακτηριστικά του concept EV9, το οποίο είδαμε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2021.

Επιπλέον, το νέο SUV θα ακολουθεί τη φιλοσοφία Opposites United, κατά την οποία τα ετερώνυμα έλκονται. Ακόμη, με το συγκεκριμένο μοντέλο η Kia στοχεύει στην είσοδο της στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών SUV.

Kia: 14 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027

Το νέο Kia EV9

Οι διαστάσεις του SUV θα είναι ίδιες με του πρωτότυπου EV9. Το μήκος του, δηλαδή, θα είναι λίγο μικρότερο από 5 μέτρα και το μεταξόνιο λίγο μεγαλύτερο από 3 μέτρα. Ακόμη, θα διαθέτει την πρόσοψη Digital Tiger Face, στην οποία δεν παρατηρούμε γρίλια. Βέβαια, δεν τη χρειάζεται, καθώς ο κινητήρας είναι ηλεκτρικός.

Kia: Το EV9 στην Ευρώπη το 2023

Ενώ οι πόρτες του concept ανοίγουν με αντίθετη φορά, το χαρακτηριστικό αυτό δεν θα περάσει στο Kia EV9. Επιπρόσθετα, παρατηρούμε αναδιπλούμενες ράγες οροφής, τις οποίες μετακινεί κανείς για βελτίωση της αεροδυναμικής.

Οι γυναίκες ψηφίζουν δαγκωτό… Sportage

Η εσωτερική σχεδίαση

Σχετικά με την εσωτερική σχεδίαση, η Kia τοποθετεί μια τεράστια ενιαία οθόνη σε περίοπτη θέση στο ταμπλό. Επιπλέον, το μοντέλο θα διαθέτει 3 σειρές καθισμάτων. Συγκεκριμένα, τα καθίσματα της πρώτης σειράς περιστρέφονται για να αντικρίσουν αυτά τις τρίτης, ενώ τα καθίσματα της δεύτερης αναδιπλώνονται για να λειτουργούν ως τραπέζι.

Kia: Το EV9 στην Ευρώπη το 2023

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του βιώσιμου μέλλοντος της Kia, ανακυκλωμένα δίχτυα αποτελούν το υλικό του δαπέδου του EV9. Τα καθίσματα, επίσης, περιέχουν υλικά από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένες ίνες μαλλιού.

EV6: Αυτό είναι το Car of the Year 2022 στην Ευρώπη

Αυτονομία και πλατφόρμα

Σύμφωνα με την κορεάτικη φίρμα, το νέο EV9 μπορεί να διανύσει 483 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Ακόμη, μπορεί κανείς να φορτίσει τη μπαταρία του από 10% σε 80% σε 20 έως 30 λεπτά. Τέλος, η Kia Θα στηρίξει το νέο μοντέλο στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai.

Kia: Το EV9 στην Ευρώπη το 2023

Αυτόνομη οδήγηση από την Kia

Το νέο SUV EV9 της Kia θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης AutoMode επιπέδου 3. Ακόμη, θα λαμβάνει Over The Air ενημερώσεις ασύρματα. Τέλος, οι κάτοχοι του νέου SUV θα μπορούν να αγοράζουν επιπλέον χαρακτηριστικά μέσω της λειτουργίας feature-on-demand (FOD).

Το νέο EV6 διαθέτει πρωτοποριακές λειτουργίες φόρτισης

abb_img
spot_img