Το νέο Nissan Qashqai κατέκτησε πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Euro NCAP δοκιμάζει αυτοκίνητα από το 1997, αξιολογώντας τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν με βάση τα συνεχώς εξελισσόμενα κριτήριά του.

Κορυφαίες ήταν οι επιδόσεις για το νέο Nissan Qashqai, στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP. To νέο μοντέλο της εταιρείας, στην τρίτη γενιά του, εξασφάλισε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Το Nissan Qashqai προσφέρει εξαιρετική προστασία για ενήλικες και παιδιά

Το Euro NCAP βαθμολόγησε το νέο Qashqai με 91% για την προστασία των ενηλίκων και των παιδιών, κατατάσσοντάς το μεταξύ των καλύτερων στο γκρουπ των ανταγωνιστών του.

Η προσθήκη ενός κεντρικού αερόσακου, ο πρώτος για την Nissan στην Ευρώπη,  για την αποφυγή της σύγκρουσης κεφαλών μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης συνετέλεσε στο να συγκεντρώσει το Qashqai έως και 16 βαθμούς στη δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης.

Σχεδόν μέγιστος βαθμός (23,8 από τους 24) επιτεύχθηκε για την προστασία των παιδιών, όπως μέγιστη βαθμολογία (12 βαθμοί) αποσπάστηκε και για τον έλεγχο εγκατάστασης παιδικού καθίσματος.

⇒ Διαθέσιμο στις εκθέσεις της Nissan το νέο Qashqai τρίτης γενιάς

Βαθμολογία 70% για την προστασία ποδηλατών και πεζών στο Nissan Qashqai

Το Qashqai πέτυχε βαθμολογία 70% σε δοκιμές προστασίας ποδηλατών και πεζών. Το Nissan Qashqai διαθέτει πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Intelligent Emergency Braking, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό και φρενάρει εάν το αυτοκίνητο αντιληφθεί πρόσκρουση με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Αυτό το βοήθημα είναι στάνταρ στη γκάμα του νέου Qashqai, από την αρχική έκδοση.

Τα βοηθήματα ασφαλείας του νέου Nissan Qashqai

Το Euro NCAP αναγνωρίζει ότι είναι πάντα προτιμότερο να αποτρέπονται τα ατυχήματα και δίνει βαθμούς στην τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις.

Με αυτή την λογική, το Qashqai σημείωσε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία και σε αυτή την περίπτωση, φτάνοντας το 95%, χάρη στις τεχνολογίες Intelligent Mobility της Nissan.

Το νέο Qashqai είναι κατασκευασμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF-C, η οποία εκμεταλλεύεται τη χρήση προηγμένων υλικών και νέων τεχνικών παραγωγής που έχουν οδηγήσει σε πιο άκαμπτη δομή, με το συνολικό αμάξωμα να είναι 60 κιλά ελαφρύτερο από αυτό του προκατόχου του.

Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα

Ο David Moss, Senior Vice President, Regional Research & Development, στο Nissan Technical Center Europe, δήλωσε: «Κατά την ανάπτυξη του νέου Qashqai, υιοθετήσαμε μια προσέγγιση για να εξετάσουμε πώς η τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τον οδηγό σε καταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλη κόπωση.

Η επέμβαση έρχεται σταδιακά, με πρώτο βήμα την ενημέρωση, μετά την προειδοποίηση και στο τέλος την παρέμβαση, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν προβεί σε διορθωτική ενέργεια.»

Και πρόσθεσε: «Από τη χρήση προηγμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα υψηλής αντοχής στην κατασκευή του αμαξώματος του οχήματος, έως στη χρήση της παθητικής και ενεργητικής τεχνολογίας Nissan Intelligent Mobility, μπορούμε να προσφέρουμε μια εκλεπτυσμένη, ευέλικτη κίνηση με βελτιωμένη ολική προστασία. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.»

⇒ «Διπλό» του νέου Nissan Qashqai στα News UK Motor Awards 2021

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Euro NCAP δοκιμάζει αυτοκίνητα από το 1997, αξιολογώντας τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν με βάση τα συνεχώς εξελισσόμενα κριτήριά του.

Εκτός από τη δοκιμή της πραγματικής φυσικής αντοχής των αυτοκινήτων σε διάφορες προσομοιωμένες συγκρούσεις, ο οργανισμός δοκιμάζει και βαθμολογεί την τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων.

abb_img
spot_img