Το νέο όχημα της Hyundai θα φτάσει μέχρι το… φεγγάρι

Η Hyundai Motor Company θέλει να ταξιδέψει πέρα από τα όρια της Γης και να εξερευνήσει το... φεγγάρι μέσω ενός αυτόνομου οχήματος.

Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Hyundai Motor Group έχει… διαστημικά σχέδια. Μάλιστα, σκέφτεται πολύ σοβαρά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του εκτός… Γης, μέσω ενός νέου αυτόνομου οχήματος που αναπτύσσει.

Πιο συγκεκριμένα, η κορεάτικη φίρμα αναπτύσσει ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο θα «αναλάβει» να εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης. Σύμφωνα με την Hyundai, το εν λόγω όχημα θα αντλεί ενέργεια από τον ήλιο, θα έχει δυνατότητα εκτόξευσης και θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2027.

Hyundai Motor Group: Ασύρματες ενημερώσεις έως το 2025

Με τεχνολογίες ρομποτικής από την Hyundai και την Kia

Το διαστημικό ταξίδι του Hyundai Motor Group προετοιμάζεται από το καλοκαίρι του 2022, όταν υπεγράφη κοινή συμφωνία με 6 διαφορετικά κορεάτικα ινστιτούτα στον τομέα της αεροδιαστημικής. Μαζί, οι ομάδες δημιούργησαν έναν συμβουλευτικό φορέα για την ανάπτυξη του αυτόνομου οχήματος και την υποστήριξη της εξερεύνησης της Σελήνης.

Προς το παρόν, ο συμβουλευτικός φορέας περιλαμβάνει τα εξής ινστιτούτα:

  • Αστρονομίας και Διαστημικής Επιστήμης της Κορέας (KASI)
  • Έρευνας Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιών (ETRI)
  • Πολιτικών Μηχανικών και Τεχνολογίας Κτιρίων της Κορέας (KICT)
  • Αεροδιαστημικής Έρευνας της Κορέας (KARI)
  • Έρευνας Ατομικής Ενέργειας της Κορέας (KAERI)
  • Τεχνολογίας Αυτοκινήτων της Κορέας (KATECH)

Ακόμη, το αυτόνομο όχημα που θα εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης, θα μεταφέρει 70 κιλά εξοπλισμού. Επίσης, θα αξιοποιήσει τις προηγμένες τεχνολογίες ρομποτικής και αυτόνομης οδήγησης της Hyundai και της Kia, καθώς και την τεχνολογία κατασκευής ρομπότ της Hyundai Rotem.

Hyundai Motor Group: Στην κορυφή από τη J.D. Power

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hyundai Motor, Yong Wha Kim, δήλωσε:

«Με την ανάπτυξη του Rover, προχωράμε πέρα από την κινητικότητα στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα για να επεκταθούμε στη διαστημική κινητικότητα. Η δημιουργία του μοντέλου ανάπτυξης της κινητικότητας για τη σεληνιακή εξερεύνηση, δείχνει τη φιλοδοξία μας να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις».

Το νέο ρομπότ της Hyundai φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα

Απαραίτητες οι δοκιμές πριν το μεγάλο ταξίδι

Σύμφωνα με τον κορεάτικο όμιλο, πριν το όχημα «πάει» στο φεγγάρι θα υπάρξουν δοκιμές επιδόσεων σε ένα περιβάλλον, όμοιο της σεληνιακής επιφάνειας. Προφανώς, αυτές οι δοκιμές θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση του οχήματος, καθιστώντας το έτοιμο για το ταξίδι του.

Τέλος, o όμιλος δήλωσε ότι το αυτόνομο ηλιακό όχημα θα εξερευνήσει τον Νότιο Πόλο της Σελήνης, όπου και θα διεξάγει διάφορες επιστημονικές αποστολές.

abb_img