Το νέο όχημα της Tesla δεν θα έχει θέση για οδηγό!

Η Tesla πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με απόλυτα φουτουριστική εμφάνιση ως «ρομποταξί».

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με φουτουριστική εμφάνιση που θα λειτουργεί ως αυτόνομο ταξί. Βέβαια δεν ανακοίνωσε κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με αυτό το νέο όχημα.

Το επόμενο όχημα της Tesla

Στην εκδήλωση Cyber ​​Rodeo της Tesla, το Gigafactory Texas ήταν το πραγματικό αστέρι του σόου. Επιπλέον ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, κατέστησε σαφές ότι ο πυρήνας των προσπαθειών της Tesla για το 2022 είναι η κλιμάκωση των εργασιών για την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας.

Tesla Γερμανίας VS Tesla Κίνας σημειώσατε X

Ωστόσο, ο Έλον Μασκ δεν παρέλειψε να φροντίσει να σκορπίσει τον ενθουσιασμό για τα επερχόμενα νέα προϊόντα της εταιρείας. Έτσι επισήμανε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά που θα φέρει μαζί της τα νέα οχήματα. Το Cybertruck, το Tesla Semi και το νέο Roadster θα μπουν όλα στην παραγωγή το επόμενο έτος.

Επιπλέον ο Μασκ ανακοίνωσε στην εκδήλωση ότι θα ξεκινήσει η δημιουργία ενός νέου οχήματος. Ένα αυτόνομο ταξί (robotaxi). Μιλώντας για το ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Tesla, είπε: «Θα δημιουργηθεί ένα robotaxi που θα έχει αρκετά φουτουριστική μορφή».

Ουσιαστικά κάνει λόγο για ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες ενός ταξί.

Το Tesla Model 3 ακρίβυνε κατά 7.000 ευρώ στη Γερμανία

Το νέο όχημα δεν θα έχει κάθισμα οδηγού και χειριστήρια

Το robotaxi θα αποτελούσε απόκλιση από το τρέχον σχέδιο αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Ως τώρα η εταιρεία έχει αναπτύξει την αυτόνομη οδήγηση μόνο στα υπάρχοντα οχήματά της.

Τώρα όμως ο Μασκ μιλάει για την κατασκευή ενός νέου οχήματος που θα βασίζεται στην αυτόνομη οδήγηση. Αυτό είναι ένα μοντέλο που υιοθετήθηκε από άλλες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης όπως είναι η Zoox.

Το μοντέλο αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό. Καθώς το όχημα δεν θα έχει ποτέ οδηγό, δεν υπάρχει ούτε η ανάγκη τοποθέτησης καθίσματος οδηγού, ούτε χειριστηρίων.

Υπήρξαν επίσης προηγούμενες συζητήσεις σχετικά με την κατασκευή ενός αυτόνομου οχήματος από την Tesla που θα λειτουργεί στις σήραγγες της The Boring Company. Μπορείτε να θυμηθείτε περισσότερα σχετικά με αυτό εδώ. 

Tesla και Defra ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρακτέρ!

Τα σκαλιά της Tesla για την αυτόνομη οδήγηση

Ο Μασκ δεν ανέφερε κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με αυτό το νέο εγχείρημα. Αλλά προφανώς δεν θα είναι και η προτεραιότητα του. Η αυτοκινητοβιομηχανία προέχει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της στους ήδη δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Να παραδώσει το πακέτο Full Self-Driving (FSD) στα υπάρχοντα οχήματα.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι στοχεύει σύντομα όλοι όσοι αγόρασαν το πακέτο FSD να αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα beta.

abb_img
spot_img