Το νέο Peugeot 508 μπαίνει στην… πρίζα!

Η επόμενη γενιά του Peugeot 508 θα είναι ηλεκτρική, όμως το sedan αμάξωμά του θα χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά και από άλλες κατηγορίες.

Ακούστε το άρθρο

Τις προηγούμενες μέρες, η γαλλική φίρμα αποκάλυψε το στρατηγικό της πλάνο για το άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον. Φυσικά, αυτό αφορά τον εξηλεκτρισμό της μάρκας, παρουσιάζοντας τα μοντέλα τα οποία θα το ακολουθήσουν. Ένα από αυτά ήταν και το sedan μοντέλο της μάρκας, το 508.

Σύμφωνα με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Peugeot, Linda Jackson, πρωταρχικός στόχος της μάρκας είναι ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της μέχρι το 2025. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τότε κάθε μοντέλο θα πρέπει να διαθέτει μία ηλεκτρική εκδοχή. Επιπλέον, μέχρι το 2030, όλα τα μοντέλα της Peugeot θα είναι ηλεκτρικά. Έπειτα, έως το 2038, η εταιρεία θα έχει επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Test Drive || Peugeot e-2008: Ηλεκτρικός… λέοντας!

Η Peugeot θα βάλει το 508 στην πρίζα!

Κάπως έτσι θα μοιάζει η νέα γενιά του Peugeot 508

Στις αρχές τις χρονιάς, η γαλλική φίρμα παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία Inception. Ωστόσο, η κ. Jackson τόνισε ότι το Inception δεν μας «δείχνει» το επόμενο 508, ούτε θα πάρει τον δρόμο αυτούσιο για την γραμμή παραγωγής. Αντιθέτως, ανέφερε ότι το Inception θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης στο τμήμα σχεδιασμού της μάρκας, για τα νέα μελλοντικά μοντέλα.

Αυτό που είναι δεδομένο, όταν το 508 πάρει έγκριση για τη δημιουργία νέας γενιάς, είναι η επιλογή της πλατφόρμας του. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα, έτσι και σε αυτό θα επιλεχθεί η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα με την κωδική ονομασία STLA. Μάλιστα, αυτή αποτελεί ένα δημιούργημα του Ομίλου Stellantis, στον οποίο πλέον ανήκει η γαλλική φίρμα.

Peugeot e-Lion: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Sedan αλλά με αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Η τωρινή δεύτερη γενιά του Peugeot 508 είναι ήδη στο πέμπτο χρόνο της ζωής της, οπότε ο ερχομός του νέου μοντέλου είναι σχετικά αναγκαίος. Βέβαια, τα sedan αυτοκίνητα αποτελούν μία κατηγορία που προβληματίζει τους κατασκευαστές, αφού τα SUV και τα crossover είναι πιο δημοφιλή.

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Peugeot e-308

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά του 508 θα έχει νέα χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Προφανώς, σκοπός της μάρκας θα είναι να εισέλθει στα «νερά» και των δύο κατηγοριών, κερδίζοντας κάποιο επιπλέον μερίδιο.

Επιπλέον, η εμφάνισή του δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη ώστε να το κάνει ελκυστικό στο αγοραστικό κοινό. Μάλιστα, σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προηγμένες τεχνολογίες για την ασφάλεια, αλλά και την άνεση των επιβατών.

Η Peugeot θα βάλει το 508 στην πρίζα!

abb_img