Το νέο Renault Scenic E-Tech βρίσκεται προ των πυλών

Η Renault ανακοίνωσε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Scenic E-Tech.

Ακούστε το άρθρο

Η Renault έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες του νέου Renault Scenic E-Tech, ενός μοντέλου το οποίο και αυτό με τη σειρά του αλλάζει χαρακτήρα. Μέχρι την επίσημη αποκάλυψή του, η γαλλική φίρμα μας δείχνει το γενικό παρουσιαστικό του, το οποίο ωστόσο διαθέτει ένα αρκετά καμουφλαρισμένο αμάξωμα. Και όπως μαρτυρά και το όνομά του, το νέο Scenic θα χρησιμοποιεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Έτσι, θα εισέλθει και αυτό με τη σειρά του στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, αφήνει πίσω τον πολυμορφικό χαρακτήρα του, επιλέγοντας την επιτυχημένη κατηγορία των crossover. Σύμφωνα με την Renault, η επίσημη παρουσίαση του νέου Scenic E-Tech θα λάβει χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο.

Οδηγούμε το νέο Renault Austral με… έδρα το «Γ. Καραϊσκάκης»

Τα αυτοκίνητα προπαραγωγής, όπως το συγκεκριμένο Scenic E-Tech, διαθέτουν ένα καμουφλάζ από τη Renault Design. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό αποτελείται από ένα παιχνίδι γραμμών και μοτίβων από το λογότυπο της μάρκας. Επιπλέον, αποτίνει φόρο τιμής στο σχέδιο που έγινε προηγουμένως για το Megane E-Tech.

Renault Scenic Vision: Το μέλλον α λα γαλλικά!

Προπομπός του Renault Scenic E-Tech το Scenic Vision

Είναι εμφανές ότι το ολοκαίνουριο Renault Scenic E-Tech διατηρεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το Scenic Vision. Ειδικότερα, μιλάμε για ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο είχε παρουσιάσει η μάρκα το 2022 στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Ωστόσο, το μοντέλο προπαραγωγής διαθέτει αρκετά στοιχεία, τα οποία συναντάμε στα προσφάτως αφιχθέντα, Austral και Rafale.

Φύσηξε άνεμος… ανανέωσης για το Renault Arkana

Το νέο Renault Scenic E-Tech είναι προ των πυλών

Στον τομέα των συστημάτων κίνησης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Scenic E-Tech θα είναι διαθέσιμο με 2 χωρητικότητας μπαταρίες. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει την πορεία του «αδελφού» Megane E-Tech. Πιο συγκεκριμένα, αυτό διαθέτει μπαταρίες με χωρητικότητα 40 kWh και 60 kWh και 2 εκδόσεις ισχύος με 131 και 218 ίππους.

Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο αν και μεγαλύτερο από το Megane, δεν θα είναι και τεράστιο. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, με την μάρκα να ανακοινώνει επιπλέον πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.

abb_img