Το νέο σύστημα της Tesla κάνει το συνεργείο πέρα!

Το νέο σύστημα της Tesla επιτρέπει στα οχήματά της να εντοπίζουν από μόνα τους τις βλάβες που έχουν και στη συνέχεια να ειδοποιούν τον οδηγό.

Οι ιδιοκτήτες Tesla δεν θα χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιον μηχανικό για να διαπιστώσουν εάν έχει κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο τους. Αυτό θα το αναλάβει το νέο σύστημα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που προσφέρει η αμερικάνικη μάρκα. Με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση της κατάστασης του αυτοκινήτου.

Προφανώς η Tesla θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φέρνοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά. Η εν λόγω ενημέρωση διευκολύνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων της μάρκας και στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας κατοχής ενός μοντέλου της.

Tesla: 1.000 νέοι ταχυφορτιστές στην Ευρώπη

Το νέο σύστημα της Tesla

Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα της είναι πλέον σε θέση να εκτελούν διαγνωστικό έλεγχο εντοπίζοντας προβλήματα στο αυτοκίνητο, ειδοποιώντας τον οδηγό για αυτά. Η εν λόγω λειτουργία υπάρχει στην εφαρμογή της μάρκας για κινητά τηλέφωνα και ενεργοποιείται κατά την online κράτηση ραντεβού service.

Δηλαδή, κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, το αυτοκίνητο πραγματοποιεί (αυτό)έλεγχο για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων. Και ουσιαστικά θα ορίζει τι θα πρέπει να επισκευαστεί όταν θα πάει για service. Έτσι, ο ιδιοκτήτης κερδίζει σε χρόνο, αλλά και σε χρήμα, καθώς η επίσκεψη δεν απαιτεί έλεγχο του οχήματος, παρά μόνο επισκευή.

Όταν η Mercedes-Benz έσωσε την Tesla!

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο σύστημα αυτοδιάγνωσης είχε αναπτύξει και η Porsche για την ηλεκτρική Taycan. Τέλος, ο Έλον Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να φέρει μία νέα υπηρεσία, η οποία θα θυμίζει pit stop της Formula 1. Προφανώς, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!