Όταν η Mercedes-Benz έσωσε την Tesla!

Η Tesla σώθηκε οικονομικά από την Mercedes-Benz, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο CEO της αμερικάνικης φίρμας, Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ παραχώρησε μία συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε διάφορα γεγονότα από την πορεία της Tesla. Μάλιστα, κάποια από αυτά αφορούν την επιμονή του στην ανάπτυξη του Autopilot, καθώς και την οικονομική διάσωση της αμερικάνικης φίρμας.

Ο Έλον Μασκ ήρθε για διακοπές στη Μύκονο!

Η επιμονή στην ανάπτυξη του Autopilot

Η ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης από τον Μασκ αφορά ένα τροχαίο δυστύχημα. Κατά το δυστύχημα, λοιπόν, ο οδηγός ενός Τesla αποκοιμήθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ποδηλάτη. Το συμβάν έλαβε χώρα το 2014 και τότε ο Μασκ αποφάσισε την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

Μάλιστα, θεωρούσε επιτακτική ανάγκη την εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας το συντομότερο δυνατό.

Twitter: Μήνυση κατά του Έλον Μασκ

Η οικονομική διάσωση της Tesla

To 2008 ήταν η περίοδος, κατά την οποία η Tesla αναζητούσε μανιωδώς επενδυτές. Τότε, λοιπόν, ο Μασκ προσέγγισε τη Mercedes-Benz και ανέφερε το σχέδιο του για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού smart.

Η Tesla αγόρασε ένα smart από το Μεξικό για 20.000 δολάρια και στον επανασχεδιασμό του χρησιμοποίησε τη μπαταρία και τα μηχανικά μέρη του Roadster. Το αποτέλεσμα της μετατροπής οδήγησε στην ανάθεση από τη Mercedes-Benz της κατασκευής του smart drive train στην αμερικάνικη φίρμα. Η Mercedes-Benz, δηλαδή, επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια στην Tesla.

Ο Έλον Μασκ αποκτά νέο ιδιωτικό τζετ!

Το πολύ… 6 μήνες ζωής

Με την επένδυση της, η Mercedes-Benz εξαγόρασε το 10% της εταιρείας. Μάλιστα, σύμφωνα με το Μασκ η επένδυση χάρισε στην αμερικάνικη φίρμα 6 μήνες ζωής.

Μέχρι το 2014 η Mercedes-Benz πούλησε όλο της το μερίδιο πίσω στην Τesla, το οποίο σήμερα θα άγγιζε τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

abb_img
spot_img