Το νέο Volkswagen ID.7 φτιάχνει… «ατμόσφαιρα»

Ένα έξυπνο σύστημα κλιματισμού θα διαθέτει το Volkswagen ID.7, το οποίο θα διασφαλίζει άνετη ατμόσφαιρα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα συστήματα κλιματισμού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αυτοκινήτων, διασφαλίζοντας ευχάριστες θερμοκρασίες στην καμπίνα, όλες τις εποχές του χρόνου. Στο νέο ID.7, η Volkswagen προχωρά ένα βήμα παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα έξυπνο σύστημα κλιματισμού που ψύχει ή θερμαίνει ταχύτερα το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η ενεργοποίησή του μπορεί να γίνει ακόμα και πριν από την έναρξη μίας διαδρομής.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Φυσικά, αυτό είναι εφικτό χάρη στους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αεραγωγούς που στέλνουν κατάλληλα τον αέρα σε όλο το εσωτερικό του οχήματος. Επιπλέον, το σύστημα μπαίνει σε λειτουργία μόλις ο οδηγός πλησιάσει με το κλειδί, ενώ επίσης υποστηρίζει λειτουργία φωνητικών εντολών.

Επιπρόσθετα, λαμβάνει υπόψη τη θέση του ήλιου, καθώς και τις ατομικές προτιμήσεις του χρήστη. Προφανώς, βασικός στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση της άνεσης στο εσωτερικό του νέου sedan ηλεκτρικού οχήματος της γερμανικής φίρμας.

Volkswagen ID.7: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό sedan της VW

Πώς λειτουργούν οι έξυπνοι αεραγωγοί του Volkswagen ID.7

Το ID.7 μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού πριν οι επιβάτες μπουν στο όχημα. Μάλιστα, όταν κάποια πόρτα ανοίξει, οι αεραγωγοί του ταμπλό κάνουν γρήγορη διανομή του αέρα, μέσω δυναμικών οριζόντιων κινήσεων. Επιπλέον, όταν υπάρχουν επιβάτες στο εσωτερικό, η ροή του αέρα μπορεί να στραφεί απευθείας στα σώματά τους.

Η λειτουργία ελέγχου του συστήματος κλιματισμού του ID.7 είναι στη βάση της νέας οθόνης infotainment, μεγέθους 15 ιντσών. Επίσης,, η ισχύς και η κατεύθυνση των κινήσεων του αέρα μπορούν να ρυθμιστούν μεμονωμένα και να αποθηκευτούν ως επιλογή από το χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο ID.7 οι ατομικές προτιμήσεις του χρήστη αποθηκεύονται ως «Personalisations». Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό, σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από ένας οδηγοί σε ένα ID.7.

Volkswagen ID. Buzz: Οι τιμές του στην Ελλάδα

Το νέο Volkswagen ID.7 κάνει «ατμόσφαιρα»

Επιπλέον, όταν είναι σε λειτουργία η αυτόματη λειτουργία του κλιματισμού, το σύστημα «αντιδρά» σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, ένας αισθητήρας στην περιοχή του παρμπρίζ ανιχνεύει τη γωνία πρόσπτωσης του ηλιακού φωτός.

Προφανώς, εάν ο ήλιος «χτυπάει» μία από τις δυο πλευρές του οχήματος, το ID.7 προσαρμόζει ανάλογα την ένταση της ροής του αέρα. Έτσι, η κατεύθυνση του αέρα του κλιματισμού εστιάζει πρώτα σε εκείνες τις περιοχές και ύστερα προς τους επιβάτες.

DHL Express και Kosmoride μαζί για μία «πράσινη» πόλη

Το νέο Volkswagen ID.7 κάνει «ατμόσφαιρα»

Με λειτουργία φωνητικών εντολών από τον χρήστη

Το νέο σύστημα κλιματισμού του ID.7 μπορεί να ενεργοποιηθεί και με φωνητικό έλεγχο, με τις σχετικές επιθυμίες του χρήστη αποθηκεύονται ως «Smart Climates». Ειδικότερα, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη θέρμανση του τιμονιού μέσω της φωνητικής εντολής «Hello Volkswagen, my hands are cold».

Έτσι, το σύστημα θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία που κατευθύνει ζεστό αέρα στα χέρια του για περίπου πέντε λεπτά. Τέλος, η παγκόσμια πρεμιέρα του ID.7 θα λάβει χώρα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023. Επιπλέον, το λανσάρισμα του ηλεκτρικού sedan στις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης αναμένεται μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

abb_img
spot_img