Το Nio ET7 διένυσε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

Το ηλεκτρικό μοντέλο Nio ET7 διένυσε μία απόσταση 1.044 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της μπαταρίας της.

Η Nio κατάφερε να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, καθώς το μοντέλο ET7 διένυσε μία απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων με μόλις μία φόρτιση. Το ταξίδι, που ξεκίνησε από τη Σαγκάη και κατέληξε στην πόλη Ξιάμεν, ήταν διάρκειας 14 ωρών, με μία στάση φόρτισης διάρκειας περισσότερης από 1 ώρα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ET7 διαθέτει εντυπωσιακή μπαταρία χωρητικότητας 150 kWh, κατασκευασμένη από την εταιρεία WeLion New Energy Technology. Η τεχνολογία ημι-στερεής κατάστασης της μπαταρίας επιτρέπει υψηλή ενεργειακή πυκνότητα κυψέλης, συγκεκριμένα 360 Wh/kg, προσφέροντας αξιοσημείωτη αυτονομία.

Ξεκινούν οι παραδόσεις για το Nio ET7

Στο τιμόνι του ET7  ο CEO της Nio

Πιο συγκεκριμένα, η δοκιμή ξεκίνησε από έναν σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στη Σαγκάη και καλύπτοντας συνολικά 1.044 χιλιόμετρα. Το 92% της διαδρομής οδηγήθηκε με το Navigate-on-Pilot+, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Nio.

Επίσης, να σημειώσουμε πως ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, οδήγησε το αυτοκίνητο με μέση ωριαία ταχύτητα 83,9 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μάλιστα, η μπαταρία είχε ακόμη 36 χιλιόμετρα αυτονομίας κατά τον τερματισμό του ταξιδιού. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Nio: Οι μπαταρίες ημι-στερεής κατάστασης από το καλοκαίρι

ΜΕ 653 ηλεκτρικούς ίππους και δυνατή επιτάχυνση

Επιπλέον, το Nio ET7 είναι διαθέσιμο με 3 διαφορετικές χωρητικότητες μπαταρίας (70 kWh, 100 kWh και 150 kWh). Πιο συγκεκριμένα, η αυτονομία που προσφέρουν φτάνει έως και 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 653 ίππων με 850 Nm ροπής, ενώ ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Nio ET5 Estate: 490 ίπποι και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας!

Η νέα αυτή τεχνολογία ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη υψηλής αυτονομίας ηλεκτρικών οχημάτων, ενισχύοντας τη θέση της Nio στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα μοντέλα που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες NT1 και NT2 έχουν πιστοποίηση για τη χρήση της νέας μπαταρίας. Έτσι, δίνουν στους κατόχους αυτών των οχημάτων τη δυνατότητα αναβάθμισης σε αυτήν την τεχνολογία.

Αυτή η επίδοση της Nio αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αύξηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας των ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, θα ενθαρρύνουν περισσότερους καταναλωτές να υιοθετήσουν την ηλεκτροκίνηση.

abb_img
spot_img