Το Νιού Τζέρσεϊ θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης

Το Νιού Τζέρσεϊ είναι η 9η Πολιτεία των ΗΠΑ, που θα απαγορεύσει την πώληση οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035.

Πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχουν δηλώσει πως θα καταργήσουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι την επόμενη δεκαετία. Πλέον, ήρθε και η σειρά της των ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα του Νιού Τζέρσεϊ, η οποία ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2035.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του αέρα. Όπως επίσης και της μείωσης των ρύπων, οι οποίοι προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η πρόθεση της πολιτείας αποτελεί μέρος της νομοθεσίας Advanced Clean Cars II. Η εν λόγω νομοθεσία ακολουθεί την εθνική τάση για υιοθέτηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

ΗΠΑ: Απεργία σε 3 εργοστάσια αυτοκινήτων

Οι «πράσινοι» στόχοι του Νιού Τζέρσεϊ

Την ανακοίνωση για την εν λόγω απόφαση έκαναν οι αξιωματούχοι της πολιτείας. Να σημειώσουμε εδώ πως οι κάτοικοι του Νιού Τζέρσεϊ θα συνεχίσουν να έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, δεν θα έχουν το δικαίωμα πώλησης ως μεταχειρισμένων.

Επιπλέον, στόχος της πολιτείας έως το 2027, είναι οι ετήσιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών να μην αντιπροσωπεύουν το 42% των συνολικών πωλήσεων.

ΗΠΑ: Τα Tesla κοστίζουν κάτω από το μέσο αυτοκίνητο

Μάλιστα, στοχεύουν το 2035 το ποσοστό αυτό να έχει φτάσει μέχρι και το 100%. Προς το παρόν, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην πολιτεία.

Να σημειώσουμε πως το Νιού Τζέρσεϊ είναι η Πολιτεία των ΗΠΑ που παίρνει αυτή την απόφαση. Πριν από αυτή είναι η Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, το Μέριλαντ, η Μασαχουσέτη, η Νέα Υόρκη, το Όρεγκον, το Ρόουντ Άιλαντ και η Ουάσιγκτον.

Η ηλεκτροκίνηση θα κοστίσει ακριβά στις ΗΠΑ

Ποια η θέση της Νέας Υόρκης;

Η Νέα Υόρκη έχει κάνει λόγο για απαγόρευση των θερμικών κινητήρων, καθιστώντας μάλιστα αδύνατη την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel από το 2035 και έπειτα. Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Τέλος, η εν λόγω πολιτεία επιθυμεί μέχρι το 2026 οι πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών να αποτελούν το 35% των ετησίων πωλήσεων. Το ποσοστό αυτό το 2030 θα αγγίξει το 60% και το 2035 το 100%.

abb_img
spot_img