ΗΠΑ: Τα Tesla κοστίζουν κάτω από το μέσο αυτοκίνητο

Οι τιμές των Tesla Model 3 και Model Y είναι μικρότερες από το μέσο όρο των αυτοκινήτων στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της Tesla, μπορούν να ανταγωνιστούν σε επίπεδο τιμών ακόμη και τα μέσα αυτοκίνητα στην αγορά των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις πρόσφατες μειώσεις τιμών για τις ΗΠΑ, τα Tesla Model 3 και Model Y μοιάζουν να συμφέρουν σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τον μέσο Αμερικάνο καταναλωτή. Αυτό διότι πλέον, η τιμή του είναι σημαντικά πιο χαμηλή από τη μέση τιμή ενός νέου αυτοκινήτου στην αμερικάνικη αγορά.

Να σημειώσουμε ότι η αμερικάνικη εταιρεία άρχισε να μειώνει τις τιμές στις αρχές του έτους. Έτσι, έβαλε δύσκολα στις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων, οι οποίες δίνουν τον δικό τους αγώνα για κερδοφόρα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το Tesla Model Y πουλάει (και) ως μεταχειρισμένο!

Που έχει φτάσει το κόστος των Tesla στις ΗΠΑ;

Ειδικότερα, η βασική έκδοση του Tesla Model 3 πλέον κοστίζει 38.990 δολάρια. Δηλαδή, 8.700 δολάρια λιγότερα από τη μέση τιμή στις ΗΠΑ. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι κοστίζει 6.500 δολάρια λιγότερα από τη βασική έκδοση της BMW Σειράς 3, καθώς και 5.800 δολάρια λιγότερα από τη Mercedes-Benz C-Class.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αυτές οι τιμές είναι χωρίς να συνυπολογίσουμε καμία κρατική επιδότηση ή τα προνόμια της κάθε Πολιτείας για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Επιταχύνοντας με ένα «γυμνό» Tesla Model 3

Η τιμή τους με τις επιδοτήσεις

Με αυτά, η τιμές αλλάζουν και έχουν ως εξής: Η τιμή του Model 3 RWD φτάνει τα 28.490 δολάρια, με το κόστος της ιδιοκτησίας του να είναι στο ίδιο επίπεδο με την τιμή ενός Toyota Corolla σε βάθος τριετίας.

Πιο αναλυτικά, η τιμή αγοράς της βασικής έκδοσης του μοντέλου της ιαπωνικής μάρκας είναι στα 21.900 δολάρια, με μέσο ετήσιο κόστος για καύσιμα στα 1.650 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ιδιοκτησίας του για 3 χρόνια θα είναι 26.850 δολάρια. Και μάλιστα χωρίς το κόστος συντήρησης και άλλα έξοδα που θα προκύψουν.

Υπουργείο στην Καλιφόρνια παραγγέλνει Tesla Model 3!

Το Tesla Model 3 κοστίζει λιγότερο από 27.000 δολάρια

Στη Νέα Υόρκη, ένα Model 3 κοστίζει λιγότερο. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει κρατική επιδότηση στα 7.500 δολάρια, ενώ και η Πολιτεία προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο 2.000 δολαρίων. Με λίγα λόγια, κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει ένα Model 3 με μόλις 26.490 δολάρια.

Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg, οι συνεχείς μειώσεις που ανακοινώνει η Tesla την ζημιώνουν. Ειδικότερα, η αμερικάνικη μάρκα «μπαίνει» μέσα κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Ωστόσο, με τις χαμηλότερες τιμές οι πωλήσεις είναι περισσότερες, όπως επίσης και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

abb_img
spot_img