Nissan Ariya: διασχίζοντας την Νότια Αμερική  

Ένα ακόμα ορόσημο για την αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya, καθώς η ομάδα πέρασε από τον Ισημερινό στο νότιο ημισφαίριο και συνεχίζει το ταξίδι προς το νοτιότερο μέρος της αμερικανικής ηπείρου.

Ένα ακόμα ορόσημο για την αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya. Αφού η ομάδα πέρασε στο νότιο ημισφαίριο και συνεχίζει το ταξίδι της προς το νοτιότερο μέρος της αμερικανικής ηπείρου.

Ένα Νέο κεφάλαιο για το Expedition Ariya Pole to Pole γράφτηκε στην Cartagena της Κολομβίας. Εκεί οι Julie και Chris Ramsey άδραξαν την ευκαιρία και επισκέυθηκαν το λιμάνι της Καρχηδόνας. Συνεχίζοντας το ταξίδι έκαναν στάση στο διάσημο φρούριο Castillo San Felipe de Barajas. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η 10η χώρα της αποστολής, που πλέον κατευθύνεται προς το Εκουαδόρ.

Το μέσο της γης: Κίτο, Εκουαδόρ

Η περιπέτεια της Νότιας Αμερικής έφερε το ζευγάρι στον ισημερινό, κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίτο. Για τους ταξιδιώτες το πέρασμα στο νότιο ημισφαίριο ήταν μια σημαντική και συγκινητική στιγμή. Στη συνέχεια η Julie και ο Chris έφυγαν προς το Εθνικό Πάρκο Cotopaxi. Εκεί έστησαν την σκηνή τους στην οροφή του Nissan Ariya και πέρασαν την νύχτα στην φύση. Στους πρόποδες του Cotopaxi, ενός από τα υψηλότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Και το πρωί ξεκίνησαν για τα συναρπαστικά βουνά του Ισημερινού προς τα περουβιανά σύνορα, καλύπτοντας 327 χιλιόμετρα. Το Nissan Ariya e-4ORCE αντεπεξήλθε και σε αυτήν την πρόκληση και μάλιστα μεταφέροντας εξοπλισμό 260 κιλών και τη σκηνή στην οροφή του.

Sand Surfing: Ica, Περού

Και η οδήγηση στο Pan American highway ήταν εύκολη υπόθεση για το Expedition Ariya. Φτάνοντας στην όαση της ερήμου της Ica, το δίδυμο ξέκλεψε λίγο χρόνο για sand-surfing. Κάτι που καθόλου δεν προβλημάτισε το Ariya. Γιατί αφαίρεσαν λίγο αέρα από τα ελαστικά με αποτέλεσμα την επιπλέον πρόσφυση στην άμμο. Και το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE βοήθησε με αποτέλεσμα μια ομαλή και σταθερή οδήγηση.

Οδηγώντας στους δρόμους της ερήμου: Έρημος Ατακάμα, Χιλή

Στην καρδιά της Χιλής, το Nissan Aryia έδειξε τις ικανότητές του, κινούμενο με άνεση στους χωματόδρομους και στην ορεινή έρημο Ατακάμα, που φτάνει σε υψόμετρο 4800 μέτρων. Λόγω της τετρακίνησης e-4ORCE η οδήγηση στις ανηφόρες καθώς και στις κατηφόρες ήταν ακόμα πιο εύκολη. Στο πέρασμα μέσα από τις τεράστιες αλυκές της Ατακάμα, το ζευγάρι γρήγορα κατάλαβε ότι η περιοχή είχε πολλά περισσότερα να προσφέρει από μονοπάτια στην έρημο και εντυπωσιακά τοπία. Με την έρημο Atacama να καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας στον κόσμο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν βασική προτεραιότητα για την περιοχή. Η ομάδα είχε το προνόμιο να επισκεφτεί ηλιακά και αιολικά πάρκα, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη πτυχή της δέσμευσης της Χιλής για βιώσιμη ενέργεια.

Ανάμεσα στα αστέρια: Παταγονία, Αργεντινή

Το ζευγάρι πέρασε μέσα από την παγκοσμίου φήμης Ruta 40 της Παταγονίας την οποία η Julie και ο Chris χαρακτήρισαν ως «την πιο γραφική και όμορφη διαδρομή μέχρι στιγμής στη Νότια Αμερική». Γιατί τα πανύψηλα χιονισμένα βουνά, οι εκτεταμένοι παγετώνες καθώς και οι παρθένες λίμνες αποκάλυψαν μια αδάμαστη φυσική ομορφιά.

Και κάπως ετσι το ζευγάρι βίωσε την εκπληκτική ομορφιά της Παταγονίας και έφυγε για την Punta Arenas, που είναι και το νοτιότερο σημείο του ταξιδιού τους στη Νότια Αμερική.

Η αντίστροφη μέτρηση για το πέμπτο και τελευταίο μέρος της αποστολής του Nissan Ariya, Pole to Pole, στην Ανταρκτική άρχισε. Και σύντομα πάρουμε περισσότερα ενδιαφέροντα νέα και φωτογραφίες της περιπέτειας τους. Αφού με αυτόν τον τρόπο γίναμε και όλοι εμείς συνταξιδιώτες σε αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα.

 

abb_img
spot_img