Το Ντουμπάι έχει τη λύση για τον καύσωνα στις στάσεις λεωφορείων

Στο Ντουμπάι υπάρχει σχέδιο για όσους περιμένουν στις στάσεις λεωφορείων, στην ανυπόφορη ζέστη, με τις κλιματιζόμενες στάσεις.

Στο Ντουμπάι ξεχωρίζει η άνεση και η πολυτέλεια. Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί, απολαμβάνουν στιγμές ξεκούραστες και χαλαρωτικές. Ωστόσο, βασικό μειονέκτημα της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικότερα μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες. Για την ακρίβεια, άνετα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Το πρόβλημα αυτό δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα τα αστικά λεωφορεία, καθώς η έκθεση των στάσεων στον ήλιο είναι πολύωρη.

Ωστόσο, το Ντουμπάι έδωσε τη λύση, κατασκευάζοντας καινοτόμες κλειστές στάσεις λεωφορείων που διαθέτουν κλιματισμό. Μετατρέποντας δηλαδή την αναμονή των πολιτών σε ευχάριστη και κυρίως δροσερή.

Audi: Νέος κόμβος φόρτισης στη Ζυρίχη

Από το 2007 οι κλιματιζόμενες στάσεις στο Ντουμπάι

Οι κλιματιζόμενες στάσεις έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2007 και πλέον υπάρχουν σε πολλές στην πόλη. Τις συναντάμε σε στρατηγικά σημεία, αγγίζοντας τις 700 συνολικά. Μοιάζουν με κλειστό κουτί, ενώ διαθέτουν τερματικές μονάδες κλιματισμού fan coils, καθώς επίσης και 8 με 10 θέσεις.

Το Ντουμπάι έχει τη λύση για το καύσωνα στις στάσεις λεωφορείων

Στα σημεία, όπου ο αριθμός των επιβατών είναι μεγάλος, οι υπεύθυνοι έχουν μεριμνήσει τοποθετώντας περισσότερες από μία στάσεις. Έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εξυπηρέτηση για όσους περιμένουν.

Arena del Futuro: Το μέλλον της φόρτισης από την Fiat!

Παρόμοιες στάσεις και σε άλλα μέρη

Πέρα από το Ντουμπάι, κλιματιζόμενες στάσεις υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Νότια Κορέα. Εκεί, οι στάσεις πέρα από ψυχόμενες παρέχουν και προστασία κατά της Covid-19, με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν άμεσα τη θερμοκρασία του σώματος. Τέλος, υπάρχουν και αποστειρωτές UV για αντικείμενα.

abb_img
spot_img