Ηλεκτρικά σκάφη: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα… ξέρουν!

Η Crown Electric Ships and Boats εξετάζει τη δημιουργία εργοστασίου, για να κατασκευάζει ηλεκτρικά σκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Μία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών σκαφών από το Ντουμπάι, προωθεί τις βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Πρόσφατα, παρουσίασε τις λαμπρές ιδέες της, οι οποίες αφορούν τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Crown Electric Ships and Boats, δήλωσε πρόσφατα ότι εξετάζει τη δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών σκαφών και σκαφών αναψυχής, στα ΗΑΕ. Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα κατασκευής θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον όμιλο Badr Sultan του Κουβέιτ. Από αυτή τη συμφωνία θα προκύψει η ανάπτυξη και προμήθεια ενός στόλου ηλεκτρικών σκαφών αναψυχής, με μηδενικές εκπομπές ρύπων για την περιοχή.

Tarform Raye: Το ηλεκτρικό τζετ σκι που δαμάζει τα κύματα

Ηλεκτρικά σκάφη για όλα τα γούστα

Η συμφωνία ορίζει αρχική παραγγελία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορά την ανάπτυξη ενός στόλου ηλεκτρικών σκαφών. Αυτά περιλαμβάνουν ηλεκτρικά κρουαζιερόπλοια καμπίνας 7,3 μέτρων, καθώς επίσης και ηλεκτρικά καταμαράν 23,9 μέτρων, ειδικά σχεδιασμένα για την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο CEO του Ομίλου Badr Sultan Group, Ayman Badr Sultan al-Essa και ο πρόεδρος της Crown Electric Ships and Boats, Sonu Jayan.

Jekta PHA-ZE 100: Το ηλεκτρικό αμφίβιο… αεροσκάφος!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Badr Sultan Group, δήλωσε:

«Η ζήτηση της αγοράς για καταμαράν και κρουαζιερόπλοια ημέρας έχει καλυφθεί από προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί για τη διεθνή αγορά. Η αγορά της Μέσης Ανατολής έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της υγρασίας και των θαλάσσιων καταστάσεων.

Η Crown Electric Ships and Boats, η οποία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη ηλεκτρικών σκαφών ειδικού σκοπού, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων ηλεκτρικών σκαφών για την αμυντική βιομηχανία, ανέλαβε την πρόκληση της ανάπτυξης βιώσιμων ηλεκτρικών σκαφών ειδικά για την περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Performance e801: Ένα νέο και «πράσινο» e-boat

Μία συμφωνία με φόντο το περιβάλλον

Τέλος, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Crown Electric Ships and Boats, Lekshmi Salaja, η συμφωνία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα και τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Οι εκπομπές ενός μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιου είναι ίσες με 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Η Crown έχει αναπτύξει ηλεκτρικά σκάφη από 7 μέτρα έως 23 μέτρα και προχωρά στην ανάπτυξη βιώσιμων σούπερ γιοτ».

Editorial