Το Peugeot 308 με αξεσουάρ 3D εκτύπωσης

Η Peugeot σε συνεργασία με την HP, τη Mäder και την ERPRO ανέπτυξε αξεσουάρ 3D εκτύπωσης για το νέο Peugeot 308.

Τα νέα αξεσουάρ για το Peugeot 308 κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία για με την τεχνολογία εκτύπωσης HP Multi Jet Fusion 3D. Τα εν λόγω αξεσουάρ αφορούν μία θήκη γυαλιών ηλίου, μία θήκη για ποτήρι και μια θήκη τηλεφώνου ή κάρτας.

Επιπλέον, τα αξεσουάρ δεν είναι μόνο καινοτόμα αλλά και ευχάριστα στην αφή, ελαφριά, συμπαγή και εύκολα στη χρήση. Ταιριάζουν, δηλαδή, στο βελτιωμένο εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στο i-Cockpit της Peugeot.

Το Peugeot 308 με αξεσουάρ 3D εκτύπωσης

Τα νέα αξεσουάρ του Peugeot 308

Οι ομάδες σχεδίασης, προϊόντος και έρευνας και ανάπτυξης της Peugeot ανέπτυξαν τα νέα αξεσουάρ μετά από ανάλυση του τρόπου χρήσης του χώρου αποθήκευσης από τους καταναλωτές.

Stellantis: «Πρόσω ολοταχώς» προς τον εξηλεκτρισμό!

Έτσι, λοιπόν, κατέληξε η γαλλική εταιρεία στην επιλογή της 3D εκτύπωσης. Ουσιαστικά, οι ανάγκες της αγοράς δεν απαιτούν ακριβά καλούπια και εργαλεία κατασκευής αλλά αναδεικνύουν την ανάγκη βιωσιμότητας.

Το υλικό κατασκευής

Η αρμόδια, λοιπόν, ομάδα χρησιμοποίησε σκόνη πολλαπλών χρήσεων θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης (TPU) Ultrasint για την παραγωγή των αξεσουάρ. Την συγκεκριμένη σκόνη ανέπτυξε η HP με τη BASF και έδωσαν τη δυνατότητα στους κατασκευαστές για προσαρμογή των πλαστικών μερών.

Η σκόνη Ultrasint ως υλικό αποτελεί την ιδανική επιλογή για τρισδιάστατη εκτύπωση. Παρέχει, δηλαδή, υψηλή σταθερότητα διεργασιών και υψηλή ακρίβεια αποτελέσματος. Μετά την κατασκευή, μάλιστα, τα αξεσουάρ περνούν στο σταθμό επεξεργασίας και στο τμήμα φινιρίσματος.

Τρισδιάστατη εκτύπωση: Άλλα κόλπα!

Ποσό κοστίζουν

Τα αξεσουάρ μπορεί να τα βρει κανείς στο κατάστημα Peugeot Lifestyle διαθέσιμα σε δύο χρώματα, μαύρο και πράσινο μέντας. Ακόμη, την θήκη τηλεφώνου μπορεί να αποκτήσει κανείς με 49,20 ευρώ. Επιπλέον, η θήκη για ποτήρι κοστίζει 33 ευρώ.

Το Peugeot 308 με αξεσουάρ 3D εκτύπωσης

Τα πλάνα της Peugeot

Η Peugeot επιθυμεί την εισαγωγή της 3D εκτύπωσης και σε άλλα τεχνικά μέρη των αυτοκινήτων. Ακόμα, ο όμιλος Stellantis, στον οποίο ανήκει η Peugeot κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την χρήση TPU στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Bentley: Τεράστια επένδυση στην 3D εκτύπωση!

Και άλλες εταιρείες στρέφονται στην 3D εκτύπωση

Τέλος εταιρείες όπως η MINI και η Ford έχουν κυκλοφορήσει αρχεία CAD για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να εκτυπώσουν τρισδιάστατα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο τους.

 

abb_img
spot_img