Τρισδιάστατη εκτύπωση: Άλλα κόλπα!

H τρισδιάστατη εκτύπωση όσο και η χύτευση με έγχυση είναι πρακτικές παραγωγής εσωτερικών και εξωτερικών ανταλλακτικών. Προφυλακτήρες, ράγες δαπέδου, αεραγωγοί, στοιχεία του ταμπλό, πάνελ και λαβές θυρών είναι κάποια από τα εξαρτήματα που παράγουν οι παραπάνω διαδικασίες.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση εισήλθε στην παραγωγή ανταλλακτικών στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Στα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της περιλαμβάνει την κατασκευή τρισδιάστατων απτών μοντέλων. Συγκεκριμένα, αποτελεί ιδανική επιλογή για την κατασκευή πρωτοτύπων λόγω του χαμηλού βάρους και της υψηλής αντοχής.

Η χύτευση με έγχυση

Η χύτευση με έγχυση είναι μια διαφορετική διαδικασία από την τρισδιάστατη εκτύπωση. Ουσιαστικά, κάποιος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πραγματοποιεί έγχυση πλαστικοποιημένης μάζας υλικού στο καθορισμένο καλούπι και στη συνέχεια ψύχει τη μάζα με στόχο τη στερεοποίηση του προϊόντος. Η έγχυση, λοιπόν, με χύτευση απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης και το επιθυμητό σχήμα είναι έτοιμο μετά τη σταθεροποίηση της πλαστικής μάζας.

Οι διαφορές των δύο τεχνικών

Οι δύο διαδικασίες διαφέρουν στην τεχνολογία, την κλίμακα παραγωγής και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επομένως, επηρεάζουν το κόστος της παραγωγής, την αντοχή των προϊόντων και την ταχύτητα της όλης διαδικασίας.

Τρισδιάστατη εκτύπωση: Άλλα κόλπα!

Τα πλεονεκτήματα της 3D εκτύπωσης

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ο κατάλληλος σύμμαχος για όποιον πρέπει να παραδώσει εξαρτήματα σε σύντομο χρόνο ή τα σχέδια των εξαρτημάτων του εμπεριέχουν συχνές αλλαγές. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης για τα πρωτότυπα και τις μικρές εκδόσεις.

Στα πλεονεκτήματα της 3D εκτύπωσης, μάλιστα, μπορεί να συμπεριλάβει κανείς το χαμηλό κόστος εφαρμογής και τη διόρθωση σφαλμάτων σχεδίασης. Από την άλλη η αδυναμία της ταυτόχρονης εκτύπωσης μεγάλου αριθμού προϊόντων οδηγεί σε μειωμένη ταχύτητα παραγωγής.

Τα πλεονεκτήματα της χύτευσης με έγχυση

Τα θετικά στοιχεία της χύτευσης με έγχυσης είναι ο υψηλός ρυθμός παραγωγής και η μεγάλη αντοχή των προϊόντων. Επιπλέον, η χύτευση με έγχυση μπορεί να παράγει μαζικά εξαρτήματα χωρίς ελαττώματα. Τα παραπάνω πλεονεκτήματα, επομένως, της διαδικασίας μειώνουν το κόστος παραγωγής.

Ο επιτυχημένος συνδυασμός

Ο συνδυασμός της έγχυσης με χύτευση με την τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελεί την ιδανική λύση για την παραγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Ουσιαστικά, η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία για τη δημιουργία πρωτοτύπων, τα οποία αποτελούν τη βάση για τα έργα χύτευσης με έγχυση.

Τέλος, ο συνδυασμός των δύο διαδικασιών οδηγεί σε κατασκευή εξαρτημάτων υψηλότερης ποιότητας. Ταμπλό, κολώνες θυρών και παραθύρων, μονάδες οροφής, θόλοι τροχών και γρίλιες είναι μερικά από αυτά.

abb_img
spot_img