Το Piëch GT αποτελεί ένα πρότυπο για την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης

Παρόλο που, όπως όλα δείχνουν, όλοι μας θα τα οδηγούμε σε μια δεκαετία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μοιάζουν να είναι ακόμα… “στα σπάργανα”.

Ως εκ τούτου, πολλές μάρκες συνεχίζουν να ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με την σχεδιαστική πτυχή των EV.

Θα πρέπει να μοιάζουν με τα υπάρχοντα αυτοκίνητα ή μήπως θα πρέπει να κλίνουν σε μια πιο διαφορετική ιδέα, αλλά και σε μια πιο φρέσκια εικόνα;

Το Piëch GT ανήκει στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ένα νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο από την Ελβετία θα λέγαμε ότι υλοποιεί αυτήν την δεύτερη ιδέα.

Βλέποντας  λοιπόν το, Piëch GT, πιστεύει κανείς ότι πράγματι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οφείλουν να ανήκουν σε μια “νέα εποχή”.

Piëch’s Sporty 603HP GT

Το GT είναι ένα ηλεκτρικό grand tourer από τη πρωτοεμφανιζόμενη ελβετική μάρκα σπορ αυτοκινήτων Piëch και φέρει όλα τα θετικά κλασικά στοιχεία ενός GT κατασκευασμένου από την Aston Martin.

Από τον γενικότερο σχεδιασμό ως και τα χερούλια της πόρτας στο πλάι η Piëch φαίνεται να κάνει τη διάφορα. Αλλά το Piëch GT είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο σε επίπεδο σχεδιασμού.

Διαβάστε επίσης: Η Lucid ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου τις παραδόσεις του Air Dream Edition

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα πολύ συναρπαστικό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, αφού έχει υποβληθεί σε δοκιμές που επιβεβαίωσαν την εντυπωσιακή του εμβέλεια, η οποία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Piëch’s Sporty 603HP GT

Για εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που η φόρτιση εξαντληθεί, το GT είναι επίσης εξοπλισμένο με μια μπαταρία, η οποία μπορεί να φορτίσει εξαιρετικά γρήγορα.

Μπορεί να φορτιστεί έως και στο 80% μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά σε οποιονδήποτε σταθμό γρήγορης φόρτισης, ενώ ένας ειδικά σχεδιασμένος γρήγορος φορτιστής μπορεί να ολοκληρώσει συνολικά την φόρτιση σε μόλις πέντε λεπτά.

Εκτός από ένα EV, το Piëch GT είναι επίσης ένα σπορ αυτοκίνητο, και αυτό σημαίνει απόδοση

Τα νούμερα όσον αφορά στην απόδοση είναι πάλι εντυπωσιακά. Το αυτοκίνητο διαθέτει ισχύ 603 ίππων από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του (ισορροπημένοι εμπρός και πίσω για βελτίωση του χειρισμού) και χρόνο για τα 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από τρία δευτερόλεπτα.

Piëch’s Sporty 603HP GT

Το Piëch βρίσκεται ακόμα στη φάση των δοκιμών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αντοχή του θα δοκιμαστεί ενδελεχώς σε αυξημένες θερμοκρασίες και στη σκόνη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν με πάγο και χιόνι, ενώ προγραμματίζονται ακόμη και κάποιες αυστηρές δοκιμές στο θρυλικό Nürburgring.

Διαβάστε επίσης: Το Microlino 2.0 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις

Σύμφωνα με το πλάνο, το πρώτο Piëch GT θα είναι έτοιμο για την παραγωγή το 2024.

abb_img
spot_img