Το πρώτο ηλεκτρικό MINI Countryman θα είναι «Made in Germany»

Μέσα στη χρονιά, η παραγωγή της 100% ηλεκτρικής γενιάς του MINI Countryman θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία.

Ακούστε το άρθρο

Το ηλεκτρικό μέλλον της MINI θα ξεκινήσει με το νέο MINI Countryman, στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή ενός μοντέλου MINI θα είναι εξ ολοκλήρου στη Γερμανία. Προφανώς, το εργοστάσιο της Λειψίας, αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο.

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παραδώσουμε το πρώτο MINI «Made in Germany». Ένα μοντέλο με μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα χάρη στην προμήθεια βιώσιμης ενέργειας του εργοστασίου. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman καταδεικνύει αυτό που αντιπροσωπεύει η μάρκα. Την ηλεκτρική αίσθηση go-kart και ισχυρή εστίαση στο ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δηλώνει η Stefanie Wurst, Επικεφαλής της MINI.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Ένα ανθρώπινο δυναμικό 5.600 εργαζομένων παράγει περίπου 1.000 οχήματα καθημερινά. Επιπλέον, η κατασκευή του νέου μοντέλου θα λαμβάνει χώρα μαζί με τις BMW Σειρά 1, Σειρά 2 Gran Coupé και Σειρά 2 Active Tourer. Έτσι, η μονάδα αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων BMW και MINI, που έχει την ικανότητα να προσφέρει μέγιστη ευελιξία.

Οι BMW X5 και X6 M Competition εξηλεκτρίστηκαν!

Το νέο ηλεκτρικό MINI Countryman αποτελεί ορόσημο για το BMW Group

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Σήμερα, ένα στα πέντε μοντέλα MINI προς πώληση, είναι ήδη ηλεκτροκίνητο. Προφανώς, αυτό αποδεικνύει τον ενθουσιασμό των φίλων της μάρκας για διασκεδαστική οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων.

Το επόμενο σημαντικό ορόσημο και κίνητρο για το εργοστάσιο είναι η παραγωγή του νέου MINI Countryman. Μάλιστα, το μοντέλο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Λειψίας από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

MINI Cooper SE Cabrio: Και ηλεκτρικό και συλλεκτικό!

Για τον σκοπό αυτό, το BMW Group επεκτείνει τη δυναμικότητά του για την κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Λειψίας. Μάλιστα, η επέκταση θα αφορά 8 γραμμές παραγωγής επιπλέον έως το 2024, επενδύοντας περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς, η εγκατάσταση με εμβαδόν 150.000 τ.μ., αποτελεί μία βιώσιμη επένδυση στη μελλοντική αειφορία του εργοστασίου. Επιπλέον, η επέκταση διασφαλίζει και θέσεις εργασίας, αφού το 2024 περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι θα κατασκευάζουν εκεί, εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων.

Με το MINI Cooper S Countryman ALL4 Untamed Edition στη Λαπωνία

Μακροπρόθεσμη δέσμευση στη βιωσιμότητα για τη μάρκα

Η έννοια της βιωσιμότητας αποτελεί βασικό συστατικό του DNA του εργοστασίου της Λειψίας. Ειδικότερα, μέρος της ενέργειας για την παραγωγή μπορεί να παραχθεί από 4 ανεμογεννήτριες, ύψους 190 μέτρων, στο χώρο του εργοστασίου. Επιπλέον, το 2021 παρήχθησαν 21,9 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια, που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 5.000 νοικοκυριών των 3 ατόμων.

Μάλιστα, από το 2017, η αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας λαμβάνει χώρα σε ένα σταθμό με 700 μπαταρίες υψηλής τάσης. Ωστόσο, άξιο αναφοράς είναι ότι οι μπαταρίες είναι οι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούν τα μοντέλα BMW i3.

Τα MINI στη ταινία «Ληστεία α λα Ιταλικά» ήταν… ηλεκτρικά!

Το πρώτο MINI Countryman «made in Germany»

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman οδηγεί τη νέα οικογένεια MINI σε μία εποχή ηλεκτρικής κινητικότητας, χωρίς εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, ο μετασχηματισμός σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030, ξεκινά με αυτή τη γενιά μοντέλων.

Τέλος, χάρη σε εξαρτήματα που εξοικονομούν χώρο, το MINI Countryman θα προσφέρει στο μέλλον πρόσθετη ευρυχωρία και αυξημένα επίπεδα άνεσης. Όπως για παράδειγμα, η μπαταρία υψηλής τάσης, της οποίας την κατασκευή πραγματοποιεί το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία.

abb_img