Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε!

Το ηλιακό αυτοκίνητο Sono Sion, ετοιμάζεται να περάσει στην παραγωγή, μετρώντας ήδη χιλιάδες προπαραγγελίες.

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο παραγωγής είναι ένα βήμα πριν την κυκλοφορία του, με την ονομασία Sono Sion. To νέο καινοτόμο αυτοκίνητο της εταιρείας Sono Motors δέχεται ήδη προπαραγγελίες, με την παραγωγή του να ξεκινάει το 2023.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η Sono Motors έχει ως έδρα της το Μόναχο.

Lightyear One: Το νέο ηλιακό αυτοκίνητο από την Ολλανδία

Σε συνεργασία με τη Valmet

Αντιθέτως, οι εργασίες παραγωγής του θα λάβουν χώρα στο εργοστάσιο της Valmet στη Φινλανδία. Προφανώς, η γερμανική start up σύναψε συνεργασία με την φινλανδική εταιρεία. Μία συνεργασία που αλλάζει άρδην τα αρχικά σχέδια της Sono, η οποία είχε συμφωνήσει πρώτα με την κινέζικη Evergrande.

Η Valmet θα παράγει 43.000 αυτοκίνητα ετησίως, με στόχο την παραγωγή περισσότερων από 257.000 οχημάτων σε μια περίοδο επτά ετών. Η σημαντική αλλαγή στα σχέδια της Sion αύξησε την αρχική τιμή του αυτοκινήτου στα 25.126 ευρώ.

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζετε!

Η εταιρεία θα κατασκευάσει επίσης το επερχόμενο ηλιακό αυτοκίνητο Lightyear One. Αφού προηγουμένως κατασκεύασε το Think, το Fisker Karma και παλαιότερα τις Porsche Boxster και Caymans και μια μεγάλη γκάμα Saab.

Μέχρι τώρα ωστόσο, η Sono κατασκευάζει στη Γερμανία, τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στις εντατικές δοκιμές εξέλιξης του νέου ηλιακού αυτοκινήτου.

Στην Τουρκία βάζουν ανεμογεννήτριες σε αυτοκινητόδρομους!

Επαρκής αυτονομία για το νέο ηλιακό αυτοκίνητο

Το Sion θα διαθέτει περιμετρικά, αλλά και στην οροφή του φωτοβολταϊκά πάνελ. Δηλαδή, την επιφάνεια του αυτοκινήτου θα καλύπτουν συνολικά 465 φωτοβολταϊκά πανελ, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο αμάξωμα. Η ηλιακή ενέργεια που αντλούν τα φωτοβολταϊκά θα προσφέρει περίπου 245 χιλιόμετρα αυτονομία την εβδομάδα.

H Nissan φέρνει επαναστατική τεχνολογία για μπαταρίες!

Αυτή η αυτονομία «θα κάνει παρέα» στα 305 χιλιόμετρα που προσφέρει κάθε φόρτιση της μπαταρίας των 54 kWh. Επιτρέποντας στο νέο Sion να καλύπτει καθημερινές αποστάσεις. Τέλος, η ενέργεια που δίνει ο ήλιος θα επιτρέπει στους οδηγούς που κινούνται στην πόλη να το φορτίζουν τέσσερις φορές λιγότερο, συγκριτικά με ένα τυπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

abb_img
spot_img