Στην Τουρκία βάζουν ανεμογεννήτριες σε αυτοκινητόδρομους!

Στους αυτοκινητόδρομους της Τουρκίας μπορείς να βρεις ανεμογεννήτριες κάθετου τύπου, οι οποίες παράγουν ενέργεια από την κυκλοφοριακή κίνηση.

Ακούστε το άρθρο

Η start-up Devecitech παρουσίασε στην Τουρκία την ανεμογεννήτρια Enlil, μία micro ανεμογεννήτρια κάθετου τύπου. Η εν λόγω ανεμογεννήτρια χρησιμοποιεί το φυσικό αλλά και τον «τεχνητό» άνεμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη πατέντα θα τη συναντήσουμε σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Έρευνα: H ηλεκτροκίνηση σώζει ζωές!

Η ανεμογεννήτρια Enlil στην Τουρκία

Την Enlil θα συναντήσουμε στο κεντρικό στηθαίο αυτοκινητόδρομων. Με την τοποθέτηση της, λοιπόν, στο συγκεκριμένο σημείο η ανεμογεννήτρια δεν χρησιμοποιεί μόνο το φυσικό άνεμο, αλλά και τον αέρα που δημιουργούν τα διερχόμενα με υψηλή ταχύτητα αυτοκίνητα.

Andersen EV: Ένα Wallbox πραγματικός… χαμαιλέοντας

Επιπλέον, οι «έξυπνες» ανεμογεννήτριες Enlil στην Τουρκία καταγράφουν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, αλλά και τα επίπεδα κίνησης του δρόμου. Τέλος, καταγράφουν και τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

Mercedes-Benz: Κύριε οδηγέ, το νου σου στις χειρολαβές!

Τοποθέτηση και σε σπίτια

Η τοποθέτηση της Enlil είναι δυνατή και σε ταράτσες σπιτιών. Ακόμη, σε μία τέτοια τοποθέτηση, την παραγωγή ενέργειας ενισχύει η ύπαρξη ενός μικρού φωτοβολταϊκού στην κορυφή της.

Κίνα: Οι επενδύσεις στο υδρογόνο είναι το μέλλον

Η παραγόμενη ενέργεια και η χρήση των πληροφοριών

Η ανεμογεννήτρια της εταιρείας Devecitech από την Τουρκία παράγει μέχρι 1 KW την ώρα. Επιπρόσθετα, μέσω της τεχνολογίας C-V2X για την επικοινωνία οχημάτων και οδικών υποδομών, μπορεί να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες, τις οποίες συλλέγει.

Ο Έλον Μασκ είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Twitter

Βραβεία όχι μόνο στην Τουρκία

Η πατέντα της Enlil έχει κερδίσει βραβεία όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική. Ακόμη, η Mercedes-Benz Τουρκίας έχει βραβεύσει στην κατηγορία «τεχνολογία» την ανεμογεννήτρια Enlil. Τέλος, η ολοκλήρωση της εξέλιξης της Enlil θα λάβει χώρα τους επόμενους μήνες.

 

abb_img