Το πρωτότυπο Alpine A290_β μας αποκαλύπτεται!

Η Alpine αποκάλυψε το πρωτότυπο A290_β, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hot hatch, το οποίο αντιπροσωπεύει την νέα εποχή της μάρκας.

Ακούστε το άρθρο

Το 2024, η Alpine σκοπεύει να παρουσιάσει το A290, ένα compact, σπορτίφ ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη νέα εποχή της μάρκας. Τώρα, η Alpine παρουσίασε το ultra sport πρωτότυπο μοντέλο Α290_β, λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση ενός μικρού teaser του μοντέλου. Ειδικότερα, το Α290_β, όπως το ονομάζει, είναι το πρώτο από τα 3 μοντέλα του μελλοντικού «Dream Garage» της γαλλικής φίρμας.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που ανήκει στη νέα γενιά οχημάτων. Επιπλέον, σκοπός του είναι να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα κάθε λάτρη της σπορ οδήγησης. Παράλληλα, με αυτό το μοντέλο, η Alpine θέλει να επανεφεύρει την έννοια του «σπορ αυτοκινήτου».

Το νέο ηλεκτρικό hot-hatch Alpine A290_β είναι κοντά!

Το πρωτότυπο Alpine A290_β μας παρουσιάζεται!

Το Alpine A290_β ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας

Αρχικά, με το Α290_β, η Alpine αξιοποιεί την κληρονομιά της. Παράλληλα, με την αύρα των αγώνων επιχειρεί είσοδο σε νέες κατηγορίες, ξεκινώντας την αντεπίθεση με ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης. Επιπλέον, ο σχεδιασμός, τα υλικά και η τεχνολογία αυτού του πρωτότυπου, ενσωματώνουν μια νέα οπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να σταθούν επάξια τόσο στην πίστα, όσο και στις καθημερινές διαδρομές.

Προφανώς, στόχος είναι να προσφέρει συναρπαστικά συναισθήματα για τον οδηγό, αλλά και για τους επιβάτες. Καθώς οι μετακινήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα γίνονται απαραίτητη προϋπόθεση, το Alpine A290_β είναι κάτι περισσότερο από ένα εκθεσιακό πρωτότυπο. Παράλληλα, σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα, αντικατοπτρίζει την ισχυρή θέληση και την ακλόνητη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Alpine: Αύξηση πωλήσεων το 2022!

Με όνομα βάσει της στρατηγικής ονοματοδοσίας της μάρκας

Η απόφαση για το όνομα A290_β έχει ως βάση την παγκόσμια στρατηγική ονοματοδοσίας των μοντέλων της Alpine. Πιο συγκεκριμένα, τα ονόματα ξεκινούν με το γράμμα A, το οποίο ακολουθούν 3 αριθμοί. Στη συνέχεια, ο αριθμός 2 συμβολίζει το segment Β και το 90 συμβολίζει τη μελλοντική lifestyle γκάμα της μάρκας. Τέλος, το ελληνικό γράμμα «βήτα» αντιπροσωπεύει την ενδιάμεση φάση παραγωγής (beta) του μοντέλου.

Αποκάλυψη για το Alpine Alpenglow Concept!

«Το A290_β αντικατοπτρίζει την νέα εποχή Alpine, το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του αμιγώς ηλεκτρικού “Dream Garage” του 2024. Αυτό το εκθεσιακό μοντέλο πόλης γράφει από την αρχή τους κανόνες των “hot hatches”. Το A290_β αξιοποιεί την πλούσια κληρονομιά της Alpine, οδηγώντας την στο μέλλον, μέσω της καθημερινής εμπειρίας του πνεύματος των αγώνων. Αυτό αποτελεί πηγή έμπνευση για τη μάρκα από τότε που αυτή δημιουργήθηκε», αναφέρει ο CEO της Alpine, Laurent Rossi.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τόσο την παρουσίαση του μοντέλου, όσο και το Α290_β εν δράσει:

abb_img