Το πρωτότυπο Genesis Mint επανέρχεται στο προσκήνιο

H Genesis βρίσκεται σε σκέψεις για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, βασισμένο πάνω στο πρωτότυπο Mint.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν στραφεί προς τη δημιουργία compact μοντέλων, με ευρύχωρο εσωτερικό. Ωστόσο, η Genesis σκέφτεται να κάνει τη διαφορά, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τη γκάμα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κορεάτικη εταιρεία θέλει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ένα mini ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως βασική ιδέα το πρωτότυπο Mint.

Το Genesis Mint Concept είναι ένα μοντέλο, το οποίο η Genesis είχε παρουσιάσει το 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στην Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο, με μικρές διαστάσεις, το οποίο είναι καινοτόμο τόσο για τη σχεδίασή του, όσο και για το χαρακτήρα του. Προφανώς, σκοπός της εταιρείας είναι να προσφέρει περισσότερες επιλογές στη γκάμα της, στοχεύοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή αγορά.

Το Genesis GV60 αναγνωρίζει τον οδηγό!

Ξανά στο προσκήνιο το πρωτότυπο Genesis Mint

«Έξυπνο», premium και σπορτίφ το Genesis Mint εντός των τειχών της πόλης

Το Genesis Mint είναι ένα μικρό όχημα, το οποίο μπορεί να συνδυάσει άψογα την premium εμφάνιση με το σπορτίφ χαρακτήρα. Ωστόσο, αυτό ίσως να αποτελεί εμπόδιο για την κορεάτικη φίρμα, μιας και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το κόστος. Το Mint, διαθέτει κουπέ αμάξωμα, με δυναμικές «γραμμές» και έντονα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει η σχεδίαση που ακολουθεί η γυάλινη οροφή, καταλήγοντας σε μία εντυπωσιακή πίσω όψη.

Στο εμπρός μέρος συναντάμε λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, που προσδίδουν στο μοντέλο επιθετική εμφάνιση. Και εδώ υπάρχει παντελής έλλειψη κάποιου είδους μάσκας ή αεραγωγού, καθώς μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Όμως, για αυτό που ξεχωρίζει το πρωτότυπο Mint είναι οι… πίσω πόρτες! Ναι, καλά διαβάσατε. Το κορεάτικο δημιούργημα, διαθέτει 2 κάθετα ανοιγόμενες πόρτες στα πίσω φτερά.

Το Genesis X Convertible δείχνει… τα άστρα!

Ο λόγος προφανώς δεν είναι για την είσοδο των επιβατών στα πίσω καθίσματα, αφού αυτά δεν… υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο, η μάρκα ήθελε να δώσει μία διαφορετική οπτική στην φόρτωση αποσκευών, διευκολύνοντας τους επιβάτες. Άλλωστε, η σχεδίαση του πίσω μέρους δεν ενδείκνυται για τρίτη πόρτα και αν αυτό συνέβαινε, σίγουρα δεν θα ήταν τόσο πρακτικό. Αρκετά φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό του Mint, με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι «ντυμένο» με δέρμα.

Ξανά στο προσκήνιο το πρωτότυπο Genesis Mint

Με αυτονομία 320 χιλιομέτρων και υπερ-ταχεία φόρτιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει η Genesis θα πρέπει να προσφέρει αρκετή αυτονομία. Μάλιστα, μία αυτονομία 320 χιλιομέτρων είναι ένα νούμερο αρκετά πιθανό. Ωστόσο, μπορεί η χωρητικότητα της μπαταρίας να είναι μικρή, αφού μιλάμε για ένα πολυτελές μοντέλο μεν, αλλά αυτοκίνητο πόλης δε.

Apple Car Key: Διαθέσιμο σε μοντέλα Kia και Genesis

Μία λύση είναι η επιλογή μικρής μπαταρίας, σε συνδυασμό με δυνατότητα ταχείας φόρτισης 350 kW. Αυτό θα μειώσει το βάρος, αλλά και το κόστος του αυτοκινήτου. Επιπλέον, θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής για επαναφόρτιση της μπαταρίας. Προς το παρόν, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι η Genesis να αποφασίσει αν το Mint θα πάρει το πράσινο φως για παραγωγή.

Στο παρακάτω video, ο Chief Designer της Genesis, Filippo Perini, μας παρουσιάζει το Mint:

Editorial