Το Rivian R1T αντέχει και στο νερό!

Ένα Rivian R1T πέρασε με μεγάλη επιτυχία το τεστ αντοχής και ανθεκτικότητας στο νερό, ρυμουλκώντας ένα σκάφος σε μία λίμνη.

Ακούστε το άρθρο

Ένα Rivian R1T μπήκε στη λίμνη Αϊντάχο των ΗΠΑ και δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό Pick-Up επιβεβαιώνει τις εταιρείες αυτοκινήτου, σχετικά με την αντοχή και την ανθεκτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς. Επιπλέον, το μοντέλο της Rivian μπήκε στη λίμνη με στόχο τη ρυμούλκηση ενός σκάφους.

Το χρονικό της εισόδου στη λίμνη

Το αμιγώς ηλεκτρικό Rivian R1T μπήκε στη λίμνη για να ρυμουλκήσει ένα σκάφος. Συγκεκριμένα, το Pick-Up επέδειξε εντυπωσιακή ευελιξία σε βάθος 1 μέτρου, ενώ το νερό σχεδόν κάλυπτε τους θόλους των τροχών. Επιπλέον, παρά το μεγάλο βάρος του σκάφους και του τρέιλερ (2.720 κιλά), το ηλεκτρικό Pick-Up δεν έχασε καθόλου την πρόσφυση του.

Rivian: Τα πρώτα ηλεκτρικά Van της Amazon είναι έτοιμα!

Στην εντυπωσιακή συμπεριφορά του Rivian R1Τ εντός του νερού, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης και η λειτουργία «Off Road Deep Sand». Χάρη σε αυτά τα στοιχεία η καθέλκυση του οχήματος ήταν επιτυχημένη.

Τα χαρακτηριστικά του Rivian R1T

Το Rivian R1Τ διαθέτει 4 ηλεκτρικούς κινητήρες με απόδοση έως 200 ίππους ο καθένας. Ακόμη, σχετικά με την μπαταρία του, υπάρχουν οι επιλογές των 105, 135 και 180 kWh. Μάλιστα, η αυτονομία των προηγούμενων επιλογών μπαταρίας είναι τα 370, 480 και 640 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ο Έλον Μασκ «πτωχεύει» τις Rivian και Lucid!

Τέλος, το Rivian R1Τ έχει ήδη φτάσει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι πωλήσεις του δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή και η τιμή του. Ωστόσο, στις ΗΠΑ πριν τις ανατιμήσεις, κόστιζε 79.500 δολάρια.

abb_img