Το Suzuki Grand Vitara πάει… Ινδία!

Το Suzuki Grand Vitara επανέρχεται και θα κυκλοφορήσει στην Ινδία, μία αγορά ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ιαπωνική φίρμα.

Η Suzuki θα λανσάρει το Grand Vitara στην Ινδία και σε αναδυόμενες αγορές της ευρύτερης περιοχής. Η ιαπωνική εταιρεία, με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου επιθυμεί τη διατήρηση της κυρίαρχης θέσης της στην ινδική αγορά. Επιπλέον, η Suzuki θα κατασκευάζει το νέο μοντέλο στις εγκαταστάσεις της Maruti-Suzuki στην Ινδία.

Suzuki, Toyota και Daihatsu ετοιμάζουν mini ηλεκτρικά van

Ας γνωρίσουμε το ανανεωμένο Suzuki Grand Vitara

To Suzuki Grand Vitara είναι ένα μεγαλύτερο Vitara με μήκος 4,35 μέτρα, πλάτος 1,80 μέτρα και ύψος 1,65 μέτρα. Μάλιστα και το μεταξόνιο του είναι μεγαλύτερο, με μήκος 2,6 μέτρα. Η Suzuki στήριξε την κατασκευή του στην πλατφόρμα «HEAR TECT», η οποία προσφέρει τη δυνατότητα υβριδικής διάταξης του κινητήρα.

Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα, καθώς και το λογότυπο της φίρμας. Ακόμη, ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα LED τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του Grand Vitara.

Η Suzuki στηρίζει το περιβάλλον στην πράξη

Παράλληλα, στο εσωτερικό του Suzuki Grand Vitara παρατηρούμε μια κεντρική οθόνη 9 ιντσών, η οποία χρησιμεύει στον χειρισμό του συστήματος infotainment. Επιπλέον, στις εκδόσεις με πιο πλούσιο εξοπλισμό θα συναντήσουμε μια head-up display οθόνη 7 ιντσών, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Το Suzuki S-Cross αποκτά φουλ υβριδική έκδοση

Υβριδικό το Suzuki Grand Vitara

Το νέο Grand Vitara θα είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις. Η πρώτη «ήπια» υβριδική διαθέτει κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, τον οποίο συνοδεύει τεχνολογία MHEV 12V. Μάλιστα, η ισχύς του φτάνει τους 102 ίππους και η ροπή τα 135 Nm.

Η δεύτερη έκδοση κυκλοφορεί με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 116 ίππων και 141 Nm ροπής. Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκδοση πετυχαίνει 100% αστική ηλεκτρική λειτουργία λόγω των μπαταριών ιόντων λιθίου μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Test Drive || Suzuki Across PHEV: Διδυμο-τειχο Μπλουζ!

Τέλος, το εμπορικό λανσάρισμα του Grand Vitara στην Ινδία θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στη συνέχεια ίσως το δούμε και σε αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, ενώ η ιαπωνική φίρμα θα το κατασκευάσει στο Bidadi της Karnataka.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!