Το Tesla Autopilot «κατέγραψε» το πιο απίστευτο ατύχημα!

Το σύστημα Autopilot ενός Tesla κατέγραψε ένα τρομακτικό ατύχημα, ενώ «απέφυγε» και έναν τροχό ο οποίος κατευθυνόταν πάνω του.

Ένα απίστευτο ατύχημα, πέρα από κάθε φαντασία, σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες, το οποίο κατέγραψε ένα… Tesla. Ο οδηγός του Tesla ήταν μάρτυρας του τρομακτικού ατυχήματος, από το οποίο μάλιστα κινδύνευσε και ο ίδιος. Όμως για καλή του τύχη, τον έσωσε το σύστημα Tesla Autopilot.

Το… γνωστό και μη εξαιρετέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της αμερικάνικης εταιρείας, λειτούργησε άψογα κατά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη και απέφυγε τα χειρότερα. Μάλιστα, οι κάμερες που χρησιμοποιεί το σύστημα κατέγραψαν τη σύγκρουση που μας άφησε με το στόμα ανοικτό.

Το Tesla Autopilot τελικά σώζει ζωές!

Το Tesla Autopilot έβαλε το… χέρι του

Πιο συγκεκριμένα, το Tesla ακολουθούσε κανονικά την πορεία του σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Όλα έβαιναν καλώς, μέχρι που από το προπορευόμενο όχημα (ένα Pick-Up) στην δίπλα λωρίδα, ξεκόλλησε ξαφνικά ο μπροστά αριστερός τροχός.

Ο τροχός έπεσε πάνω σε διπλανό όχημα, ένα Kia Soul, εκτοξεύοντας το κυριολεκτικά στον αέρα! Ευτυχώς, ο οδηγός του Kia είχε… Άγιο και δεν έπαθε τίποτα.

Στη συνέχεια ο τροχός κύλησε προς τα πίσω, κατευθυνόμενος προς το Tesla, όπως δείχνει και το video. Ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος ισχυρίζεται ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot ενεργοποιήθηκε, κάνοντας ελιγμό για να αποφύγει τον τροχό. Αυτό φαίνεται και στο video, όπου το όχημα στρίβει ελαφρώς για την αποφυγή την πρόσκρουση με τον τροχό.

Συλλέκτης… μηνύσεων το Tesla Autopilot

Το Tesla Autopilot «κατέγραψε» το πιο απίστευτο ατύχημα!

Το… αμφιλεγόμενο σύστημα της εταιρείας έκανε τη δουλειά του

Το ατύχημα κατέγραψε το TeslaCam, το ενσωματωμένο σύστημα dashcam της Tesla. Αυτό χρησιμοποιεί τις κάμερες του Autopilot για την καταγραφή του περιβάλλοντος του οχήματος με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων.

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω σύστημα έχει καταγράψει πολλά παρόμοια ατυχήματα, από το 2016 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Επιπλέον, έχει συμβάλλει και στη σύλληψη ακόμα και εγκληματιών.

Θυμίζουμε ότι το Autopilot, όπως και το Full Self-Driving (FSD) της εταιρείας, έχει λάβει αρκετές αρνητικές κριτικές για αστοχίες στη λειτουργία του. Ωστόσο, αυτή τη φορά «έκανε» το καθήκον του και απέτρεψε τη σύγκρουση με τον τροχό, η οποία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Δείτε το video:

Editorial