Το Τesla Giga Berlin από την οπτική ενός drone!

Το νέο εργοστάσιο της Tesla, Giga Berlin εγκαινιάστηκε και ένα drone μας δίνει μια γεύση από την διαδικασίας παραγωγής του Tesla Model Y!

Ακούστε το άρθρο

Πλάνα από το νέο εργοστάσιο της Tesla, Giga Berlin, έδωσε στη δημοσιότητα video τραβηγμένο από drone. Το drone αναλαμβάνει για περίπου δυόμιση λεπτά να μας ξεναγήσει στο νέο εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρείας. Επιπλέον, μας βάζει στη γραμμή παραγωγής του Tesla Model Y.

Θυμίζουμε τα εγκαίνια του εργοστασίου έγιναν την προηγούμενη βδομάδα, μετά από πολύμηνη αναμονή και αρκετά εμπόδια. Μάλιστα, δεν χάσαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τον περιχαρή Ελον Μασκ να δίνει ένα χορευτικό σόου για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων.

Tesla: Ο Έλον Μασκ «τα έσπασε» στο Βερολίνο

Στα ενδότερα του Tesla Giga Berlin

Η διάρκεια του βίντεο είναι 2:20 και περιέχει πολλή δράση, η οποία ξεκινάει από το πάρκινγκ του εργοστασίου. Το drone περιπλανήθηκε σε όλους τους χώρους του Τesla Giga Berlin, περνώντας δίπλα από κινούμενα αλλά και ακίνητα οχήματα.

Επιπλέον, ρίξαμε μια ματιά στα διάφορα εξαρτήματα τα οποία θα μεταφέρουν στη γραμμή παραγωγής. Αμέσως αλλάζει το σκηνικό και μας μεταφέρει στην περιοχή σφράγισης, πετώντας ανάμεσα από τις πρέσες και τα ρομπότ τη στιγμή που έκαναν το «καθήκον» τους.

Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Εν συνεχεία, το drone μας ξεναγεί στην περιοχή όπου τα ρομπότ συνδέουν και συγκολλούν τα μέρη του αμαξώματος. Εντυπωσιακή είναι επίσης, η διαδικασία βαφής του αυτοκινήτου, όπου τα βουτάνε ολόκληρα στο χρώμα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δούμε στο βίντεο κανένα από τα νέα χρώματα που ανακοίνωσε ο Μασκ.

Τέλος, βλέπουμε τα αυτοκίνητα να φτάνουν στην περιοχή όπου οι εργαζόμενοι τοποθετούν εξωτερικά αξεσουάρ και εσωτερικά εξαρτήματα στο Model Y. Ενώ ακολουθεί και η τελική επιθεώρησή τους.

Το drone μπαίνει ακόμη και σε ένα από τα οχήματα πριν βγει από το κτίριο του εργοστασίου. Προσφέροντας έτσι στους θεατές μια εναέρια θέα ολόκληρης της εγκατάστασης.

Δείτε το video από το drone:
abb_img