Το Tesla Roadster «έκλεισε» 5 χρόνια στο διάστημα!

Το 2018, το Tesla Roadster του Έλον Μασκ, εκτοξεύτηκε στο διάστημα και από τότε κάνει... βόλτες γύρω από τον ‘Ηλιο.

Έχουν περάσει κιόλας 5 χρόνια από την ημέρα που το Tesla Roadster, ξεκίνησε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή στο διάστημα. Το Roadster ήταν το προσωπικό αυτοκίνητου ιδρυτή της εταιρείας, Έλον Μασκ, ο οποίος και αποφάσισε να το στείλει στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, το Roadster συνόδεψε τον πύραυλο Falcon Heavy στο παρθενικό του ταξίδι, ως πρόγραμμα της SpaceX. Δηλαδή, της έτερης εταιρείας του Μασκ.

Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο δεν πήγε μόνο του αυτό το τεράστιο ταξίδι. Ο Μασκ τοποθέτησε στη θέση του συνοδηγού τον Starman, μία κούκλα ντυμένη αστροναύτη. Τον στερέωσε καλά στο αυτοκίνητο για να αντέξει όλες τις δυνάμεις του ταξιδιού, καθώς και της τροχιάς γύρω από τον Άρη. Μέχρι στιγμής αυτοκίνητο και οδηγός τα πηγαίνουν περίφημα, αφού για 5 συναπτά έτη βολτάρουν στο… σύμπαν.

Tesla Roadster: Πρώτο σε… αναζητήσεις!

Το Tesla Roadster «έκλεισε» 5 χρόνια στο διάστημα!

Το Tesla Roadster… «κάνει κύκλους»

Πλέον, το Tesla Roaster έχει ήδη ολοκληρώσει 3 περιφορές γύρω από τον ήλιο. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και την τέταρτη, την οποία και θα ολοκληρώσει κοντά στον Απρίλιο του 2024. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει στο σημείο να απέχει 327 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη, ενώ έχει καλύψει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα διαστημικού ταξιδιού!

Τον Ιούλιο του 2020, η πορεία του το έφερε να τέμνει την τροχιά του Άρη και  συμπωματικά να είναι πολύ κοντά στον κόκκινο πλανήτη. Λίγους μήνες αργότερα, στο τέλος της χρονιάς σχεδόν πλησίασε και την Γη για τελευταία φορά μέχρι και σήμερα.

Πώληση ρεκόρ για ένα Tesla Roadster πρώτης γενιάς

Που αλλού θα πάει;

Η επόμενη «συνάντηση» του Roadster με τον πλανήτη μας θα γίνει όπως όλα δείχνουν τον Μάρτιο του 2024. Δηλαδή, όταν θα συναντήσει και πάλι την τροχιά της Γης και θα είναι στο κοντινότερο σημείο από τον Ήλιο. Να σημειώσουμε, ότι τον προσεχή Μάιο θα έχει φτάσει στο μακρύτερο σημείο από τον Ήλιο. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη απόσταση που θα έχει καταγράψει από την ημέρα που ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Άρη.

Για τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα περάσει κοντά από άλλον πλανήτη. Σύμφωνα με τα δεδομένα της NASA θα πλησιάσει ξανά τον πλανήτη Άρη το 2035. Επιπλέον, θα πλησιάσει κοντά στη Γη 2 φορές, το 2047 και το 2050.

Τέλος, σύμφωνα με μελέτες από την εποχή της εκτόξευσης του Falcon Heavy, υπάρχει κίνδυνος το Tesla Roadster να συγκρουστεί με τη Γη σε ποσοστό 22%. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, το πιθανότερο είναι να διαλυθεί μόλις μπει στην ατμόσφαιρα. Αν καταφέρει και περάσει, ο Θεός μαζί του (μας)!

abb_img
spot_img