Το Toyota bZ Compact SUV αποκαλύπτεται

Το πρωτότυπο Toyota bZ Compact SUV μας δείχνει τις μελλοντικές προθέσεις της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Toyota bZ Compact SUV Concept έκανε σήμερα το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Με αυτό το δημιούργημα, η Toyota μας δείχνει το πώς θα είναι το άμεσο μέλλον της, τόσο σχεδιαστικά όσο και στρατηγικά.

Άλλωστε, η ιαπωνική φίρμα την έχει δει… ηλεκτρικά, με μία νέα γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Επιπλέον, το πρωτότυπο Toyota bZ Compact SUV πιθανόν να μας μαρτυρά το πώς θα είναι η επόμενη γενιά του CH-R.

Αυτό είναι το νέο Toyota Prius και είναι μόνο Plug-in Hybrid

To Toyota bZ Compact SUV Concept έχει δυναμική σχεδίαση

Σύμφωνα με την Toyota, το bZ Compact SUV Concept είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί μία προσέγγιση καθαρής σχεδίασης. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει να εκφράσει την ιδιαιτερότητα των ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας.

Το bZ Compact SUV Concept ως ένα όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιεί οικολογικά υλικά και στο εσωτερικό. Επιπλέον, προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, κορυφαία τεχνολογία και κομψή εμφάνιση, τονίζουν οι Ιάπωνες.

Η αεροδυναμική εικόνα του πρωτότυπου μοντέλου ενισχύει τη φουτουριστική του εμφάνιση, η οποία ξεχωρίζει από τη θέση των τροχών στις άκρες του αμαξώματος. Αυτή η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα, να δείχνει ότι το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση ακόμα και όταν είναι ακίνητο.

Επιπλέον, οι κοντοί πρόβολοι καθώς και η κυρτή οροφή στο πίσω μέρος, το κάνουν να ξεχωρίζει αλλά και να εξασφαλίζει υψηλή αεροδυναμική απόδοση.

Toyota GR86: Και υβριδικό και με 320 ίππους!

Εντυπωσιακό εσωτερικό από βιώσιμα υλικά

Η δυναμική σχεδίαση είναι εμφανής και στο εσωτερικό με premium φινιρίσματα που έχουν ως αποτέλεσμα μία ξεχωριστή εμφάνιση. Επιπλέον, τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά που συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία Beyond Zero.

Φυσικά, εντύπωση στο εσωτερικό προκαλεί το μακρόστενο τιμόνι αλλά και οι δύο οθόνες, οι οποίες είναι κυρτές και ακολουθούν τη γραμμή του ταμπλό.

Μάλιστα, ένας ψηφιακός προσωπικός βοηθός εν ονόματι «Yui» είναι διαθέσιμος και συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες με το όχημα. Μάλιστα, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών ενδείξεων φωτισμού, υπακούει σε εντολές των εμπρός ή πίσω επιβατών.

Toyota: Πρόσω ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση

Στόχος η ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050

Τέλος, η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Πέντε από αυτά θα φέρουν το όνομα της μάρκας bZ (Beyond Zero). Αυτό το χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων προϊόντων θα προωθήσει την Toyota προς τον στόχο της για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.

abb_img