Το Toyota Hilux με υδρογόνο είναι πλέον γεγονός!

H Toyota αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό Hilux με κυψέλες υδρογόνου, έχοντας ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα στο μέλλον.

Οι μηδενικές εκπομπές άνθρακα απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την Toyota, η οποία παρουσίασε το… ιδανικό όχημα για την επίτευξη των «πράσινων» στόχων της. Το Toyota Hilux με υδρογόνο, αποτελεί μία διαφορετική, πλην ενδιαφέρουσα λύση για τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε το δημοφιλές Pick-Up με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και κυψέλες υδρογόνου, στο εργοστάσιο οχημάτων της Toyota Manufacturing UK (TMUK) στο Ντέρμπι της Αγγλίας. Η μάρκα ανέπτυξε το εν λόγω όχημα στο πλαίσιο κοινοπραξίας, με την οικονομική υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Toyota «αποκάλυψε» το ηλεκτρικό Hilux

Το Toyota Hilux με υδρογόνο είναι πραγματικότητα!

Με αυτονομία άνω των 600 χιλιόμετρων

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί βασικά στοιχεία από το ηλεκτρικό sedan Toyota Mirai με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Να σημειώσουμε ότι κατά την οδήγηση, η κυψέλη καυσίμου δεν παράγει καυσαέρια παρά μόνο καθαρό νερό.

Η αποθήκευση του υδρογόνου γίνεται σε 3 δεξαμενές καυσίμου υψηλής πίεσης. Αυτές προσφέρουν στο νέο πρωτότυπο μία αυτονομία μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων. Επιπλέον, μία υβριδική μπαταρία, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος αποθηκεύει την ενέργεια που παράγει η κυψέλη υδρογόνου.

Στα σκαριά Toyota Hilux με υδρογόνο!

Το Toyota Hilux με υδρογόνο είναι πραγματικότητα!

Με χρηματοδότηση της κυβέρνησης

Για την ιστορία, το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2022, μέσω μελέτης τη TMUK και την Toyota Motor Europe. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έγινε μέσω του Advanced Propulsion Centre. Αυτός είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει την ανάπτυξη καθαρότερων τεχνολογιών και νέων ιδεών κινητικότητας.

Έτσι, η έναρξη του προγράμματος σχεδιασμού ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου του 2022, ενώ εταίροι της συνεργασίας ήταν οι Ricardo, ETL, D2H Advanced Technologies, Thatcham Research με πρόσθετη υποστήριξη από την Toyota Motor Corporation.

Ανανεωμένη και… υβριδικότερη η Toyota Corolla

10 Toyota Hilux Hydrogen μέχρι το τέλους του έτους

Η κατασκευή πρωτοτύπων ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, σε έναν ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις της TMUK. Η ολοκλήρωση του πρώτου οχήματος ήρθε μόλις 3 εβδομάδες αργότερα. Μάλιστα, αποτελεί το πρώτο από τα 10 που θα κατασκευάσει η εταιρεία, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τέλος, αυτά θα υποβληθούν σε αυστηρές δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι η ασφάλεια, οι δυναμικές επιδόσεις, η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα πληρούν τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται από ένα μοντέλο παραγωγής.

Editorial