Στα σκαριά Toyota Hilux με υδρογόνο!

Η περίπτωση του υδρογόνου ως καύσιμο απασχολεί πολλές εταιρείες μεταξύ άλλων και την Toyota, η οποία εξελίσσει ένα Hilux με κυψέλες υδρογόνου.

Το Toyota Hilux με υδρογόνο είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της ιαπωνικής φίρμας. Η Toyota είναι γνωστή για την ποικιλία οχημάτων που προσφέρει με όλες τις ηλεκτροκίνητες τεχνολογίες. Όπως για παράδειγμα: Hybrid Electric, Plug-in Hybrid Electric, Battery Electric και Fuel Cell Electric.

Το υδρογόνο ως καύσιμη ύλη, απασχολεί την εταιρεία, η οποία έχει ως στόχο τη μείωση εκπομπών άνθρακα. Επιπλέον, η μάρκα έχει εντοπίσει το ενδιαφέρον των πελατών της στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων με μηδενικούς ρύπους. Έτσι, έχει στα σκαριά ένα υδρογονοκίνητo Hilux.

Αποκάλυψη για το Toyota bZ Compact SUV

Στη Μεγάλη Βρετανία η παραγωγή του Toyota Hilux με υδρογόνο

Την παραγωγή των πρωτότυπων Hilux Η2, θα αναλάβει η Toyota Motor Manufacturing UK, στη Μεγάλη Βρετανία, κατά τη διάρκεια του 2023. Σε πρώτη φάση, στοχεύει στην παραγωγή του οχήματος σε περιορισμένο αριθμό.

Επίσης, βασικός στόχος της εταιρείας είναι η υιοθέτηση κυψελών καυσίμου δεύτερης γενιάς για τη μετατροπή του Hilux σε ηλεκτρικό όχημα κυψελών υδρογόνου. Για το εγχείρημα, η Toyota Motor Manufacturing UK θα συνεργαστεί με εξειδικευμένους εταίρους, όπως οι Ricardo, ETL, D2H και Thatcham Research.

Επιπλέον, μία ομάδα από το τμήμα Έρευνας & Εξέλιξης της Toyota Motor Europe θα παρέχει εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει τις ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο να δημιουργήσουν τη δική τους τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του συστήματος μετάδοσης κίνησης υδρογόνου επόμενης γενιάς.

Αυτό είναι το νέο Toyota Prius και είναι μόνο Plug-in Hybrid

Ο πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe, Matt Harrison, δήλωσε:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις βασικές αγορές για τα Pick-Up οχήματα. Και μία σημαντική αγορά συνολικά για την Toyota. Αυτό το project αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας λύσης μηδενικών εκπομπών σε ένα κρίσιμο τμήμα της αγοράς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στην κοινοπραξία να διερευνήσει την ανάπτυξη ενός συστήματος κίνησης με κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία μας για ουδετερότητα άνθρακα».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!