Το Volkswagen Beetle επιστρέφει;

Το Volkswagen Beetle, γνωστός και ως «Σκαραβαίος», αναμένεται να κυκλοφορήσει ξανά στην αγορά και μάλιστα σε ηλεκτρική έκδοση.

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Volkswagen Beetle, ενός εκ των εμβληματικότερων αυτοκίνητων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό. Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε μετά την αντίστοιχη αναβίωση του Volkswagen Microbus ως ηλεκτρικό.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου σταμάτησε από το 2019, κυρίως λόγω χαμηλών πωλήσεων τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου, Herbert Diess, η επιστροφή του Βeetle είναι πιθανή και μάλιστα σε ηλεκτρική έκδοση.

Volkswagen: Νέο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Σουηδία

«Το πιο συναισθηματικό αυτοκίνητο στην ιστορία μας είναι σίγουρα το Microbus. Αυτή ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα από όλα τα μοντέλα για να το επαναφέρω στη ζωή. Αλλά ναι, πολλά άλλα ιστορικά αυτοκίνητα είναι δυνατόν να επιστρέψουν χάρη στην πλατφόρμα MEB».

Ένα ηλεκτρικό Beetle θα ήταν εφικτό από τη στιγμή που υπάρχει η πλατφόρμα MEB, η οποία μετριάζει το κόστος παραγωγής. Το Volkswagen Beetle παρέμεινε στην παραγωγή για περισσότερα από 65 χρόνια, με περίπου 21 εκατομμύρια να κυκλοφορούν στην αγορά.

Το Volkswagen Beetle επιστρέφει;

Τα Pick-Up θα είναι κι αυτά ηλεκτρικά

Ο εξηλεκτρισμός των οχημάτων κάθε είδους είναι καταιγιστικός στην αγορά αυτοκινήτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον CΕΟ της Volkswagen, η παραγωγή ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού θα ήταν καλή ιδέα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο ίδιος ανέφερε πώς είναι πιθανό να διερευνήσει την ιδέα κυκλοφορίας ενός αμιγώς ηλεκτρικού ημιφορτηγού (Pick-Up) στην αγορά των ΗΠΑ. Ήδη τα ηλεκτρικά Pick-Up αποκτούν δυναμική, με αρκετές βιομηχανίες να τα εξελίσσουν.

Volkswagen ID. Buzz: Με τιμή κάτω από 60.000 ευρώ

abb_img