Το Volkswagen Group επενδύει στην κινέζικη Xpeng

Το Volkswagen Group εξαγόρασε το 4,99% της κινέζικης εταιρείας XPeng, ενώ παράλληλα σχεδιάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUV για την κινέζικη αγορά.

Ακούστε το άρθρο

Το Volkswagen Group θέλοντας να ενισχύσει την θέση του στην αγορά της Κίνας, προχώρησε σε μία στρατηγική κίνηση. Πιο συγκεκριμένα, συμφώνησε για την εξαγορά του 4,99% της κινέζικης εταιρείας XPeng, έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προφανώς, ένας από τους στόχους του γερμανικού ομίλου, είναι η χρήση των εξελιγμένων τεχνολογιών του Kινέζου κατασκευαστή. Ωστόσο, εκτός από τις ηλεκτρικές τεχνολογίες, το Volkswagen Group θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμα και τις πλατφόρμες της XPeng, για την κατασκευή νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Volkswagen «καλεί» Tesla για το πρότυπο φόρτισης NACS

Τι προβλέπει η συνεργασία μεταξύ Volkswagen και XPeng;

Ειδικότερα, οι εν λόγω εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού δύο νέα ηλεκτρικά SUV. Μάλιστα, αυτά θα ανήκουν στην μεσαία κατηγορία και θα είναι διαθέσιμα για πώληση στην κινέζικη αγορά με τα σήματα της Volkswagen. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νέα μοντέλα θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το XPeng G9.

Επιπλέον, θα διαθέτουν τόσο το πακέτο συνδεσιμότητας, όσο και το λογισμικό ADAS της κινέζικης εταιρίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά πιθανότατα το 2026. Παράλληλα, η Volkswagen και η XPeng θα αναπτύξουν λογισμικό για την αλυσίδα εφοδιασμού για τα μελλοντικά νέα μοντέλα.

Volkswagen: «Φρένο» στην παραγωγή ηλεκτρικών λόγω… πελατών

Τι ισχύει με Audi και SAIC;

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επέκτασης του Volkswagen Group στην Κίνα, η Audi αναπτύσσει μία σειρά ηλεκτρικών οχημάτων μαζί με την SAIC. Ειδικότερα, η γερμανική μάρκα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της SAIC, την οποία χρησιμοποιούν τα L7 και το LS7 της IM Motors.

Θυμίζουμε πως η Audi πούλησε μόνο 3.237 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά της Κίνας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Volkswagen Group: Το λογισμικό καθυστερεί τα ηλεκτρικά

Με φόντο τα έξυπνα συνδεδεμένα αυτοκίνητα

Σύμφωνα με το Volkswagen Group, οι κοινές δραστηριότητες της Audi με την SAIC θα επεκτείνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα ηλεκτρικά οχήματα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Για την ακρίβεια, τα ηλεκτρικά που θα αναπτύξουν, θα διαθέτουν λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας εμπειρία υψηλού επιπέδου στους Κινέζους καταναλωτές.

Τέλος, βάσει των δύο συμφωνιών, θα υπάρξει μία κοινή ανάπτυξη νέων τοπικών πλατφορμών για την επόμενη γενιά έξυπνων και πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων.

abb_img