Το Volkswagen Group με θύρα φόρτισης της Tesla

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα των εταιρειών που ανήκουν στο Volkswagen Group θα υιοθετήσουν τη θύρα NACS της Tesla από το 2025.

Ακόμη μία εταιρεία δεσμεύτηκε να υιοθετήσει τη θύρα φόρτισης της Tesla, εν ονόματι NACS και αυτή είναι η Volkswagen Group. Πριν ένα χρόνο, η Tesla ανακοίνωσε τις προδιαγραφές της υποδοχής φόρτισης με την ονομασία  «Πρότυπο φόρτισης της Βόρειας Αμερικής» ή North American Charging Standard (NACS).

Έκτοτε, πολλές εταιρείες δεσμεύτηκαν να υιοθετήσουν την εν λόγω θύρα φόρτισης για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα, με σκοπό να φορτίζουν στους ταχυφορτιστές της αμερικάνικης εταιρείας. Πρόσφατα, όπως είπαμε, και το Volkswagen Group ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την Tesla, για την υιοθέτηση του NACS.

Η Toyota με το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Volkswagen, Audi και Porsche μπαίνουν στο παιχνίδι

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Volkswagen, Audi, Porsche και Scout που θα κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική θα διαθέτουν τη θύρα φόρτισης της Tesla.

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger, το οποίο μέχρι τότε θα διαθέτει 15.000 φορτιστές στις ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά. Να σημειώσουμε πως οι υπόλοιπες μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen δεν θα φέρουν το βύσμα NACS. Αυτές είναι οι Bugatti, Bentley και η Lamborghini.

Volkswagen «καλεί» Tesla για το πρότυπο φόρτισης NACS

Από τον Ιούλιο έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις

Ο Όμιλος Volkswagen ξεκίνησε τις συζητήσεις με την Tesla από τον Ιούλιο, έχοντας δείξει έντονο ενδιαφέρον για το πρότυπο φόρτισης. Στόχος ήταν να προσθέσει το βύσμα του πρότυπου φόρτισης της Tesla, στο δίκτυο φόρτισης της Β. Αμερικής, Electrify America και Electrify Canada.

Θυμίζουμε πως και άλλες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν υιοθετήσει το πρότυπο φόρτισης της Tesla, όπως για παράδειγμα η Ford, η GM, η Mercedes-Benz και η Toyota. Μόνο ο Όμιλος Stellantis δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συμφωνία με την Tesla.

H Jaguar θα έχει πρόσβαση σε Tesla Supercharger

Από το 2025 η NACS στο Volkswagen Group

Τέλος, για το Volkswagen Group η αρχή θα γίνει από το 2025, όπως επίσης και στις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει την υιοθέτηση του NACS. Τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Scout δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2026. Οπότε θα έχουν το πρότυπο NACS από την αρχή.

Επιπλέον, το VW Group ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στους πελάτες ένας αντάπτορα. Μέσω αυτού θα επιτρέπει στα υπάρχοντα του οχήματα να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger της Tesla. Προς το παρόν αυτά φέρουν το βύσμα CCS.

abb_img
spot_img