Η Toyota υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης της Tesla

H Toyota και η Lexus ανακοίνωσε πως υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης της Tesla NACS για τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota θα έχουν πολύ σύντομα νέες επιλογές φόρτισης. Η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Tesla, για την υιοθέτηση του πρότυπου φόρτισης της αμερικάνικης εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, οι Toyota και Lexus εφαρμόζουν το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης (NACS) για όλα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα από το 2025.

Η συμφωνία μεταξύ των 2 εταιρειών θα επιτρέψει στου οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota να χρησιμοποιήσει τους σταθμούς Supercharger της Tesla. Έτσι, η φίρμα κάνει ένα σημαντικό βήμα στη Βόρεια Αμερική, όπως και άλλες εταιρείες. Μάλιστα, οι κάτοχοι οχημάτων της Toyota και της Lexus θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε περισσότερους από 12.000 ταχυφορτιστές της Tesla σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Toyota: Νέες μπαταρίες με αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων

Η Toyota θα «βάλει» θύρες NACS της Tesla

Ειδικότερα, η μάρκα θα ενσωματώσει τις θύρες NACS σε ορισμένα Toyota και Lexus BEV από το 2025, συμπεριλαμβανομένου του νέου ηλεκτρικού SUV που κατασκευάζει στο Toyota Motor Manufacturing Kentucky.

Επιπλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota και της Lexus με CCS (Combined Charging System) θα έχουν πρόσβαση σε προσαρμογέα για ενεργοποίηση της φόρτισης NACS. Όπως όλα δείχνουν αυτό θα ισχύει από το 2025.

Η Toyota θα χρησιμοποιεί τις μπαταρίες της LG Energy

Οι στόχοι της Toyota

Η Toyota θέλει να παρέχει μία απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης, είτε οικιακή είτε δημόσια. Παράλληλα, στοχεύει να προσφέρει άνεση στους ιδιοκτήτες οπουδήποτε και αν θέλουν να φορτίσουν.

Εξερευνώντας τη Σελήνη με το… Toyota Baby Lunar Cruiser!

Μέχρι σήμερα, μέσω των εφαρμογών Toyota και Lexus, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερες από 84.000 θύρες φόρτισης στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των ταχυφορτιστών επιπέδου 2 και DC.

Με τον προσαρμογέα NACS, οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές φόρτισης, ειδικά σε γρήγορους φορτιστές DC. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση για ταξίδια σε ακόμη πιο μακρινούς προορισμούς.

abb_img
spot_img