Το Volkswagen ID. 2all θα επαναφέρει τις… κασέτες!

Μία… «μυστική» λειτουργία του πρωτότυπου Volkswagen ID. 2all, επαναφέρει στο προσκήνιο τόσο τις κασέτες όσο και τον αναλογικό πίνακα οργάνων.

Οι περισσότεροι νέοι δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργεί μία κασέτα μουσικής, ενώ κάποιοι δεν την έχουν δει έστω και ως αντικείμενο. Ωστόσο, η κασέτα ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των προηγούμενων δεκαετιών, τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο. Τώρα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι κασέτες επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσω του Volkswagen ID. 2all.

Επιπλέον, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν νοσταλγήσει τις κλασικές «βελόνες» στον πίνακα οργάνων ενός οχήματος. Στην πρόσφατη παρουσίαση του πρωτότυπου ηλεκτρικού γερμανικού μοντέλου, κάποιοι κατάφεραν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του, αποθανατίζοντάς το. Εκεί, ανακάλυψαν ότι υπάρχει μία επιλογή η οποία προβάλλει τόσο στην οθόνη του πίνακα οργάνων, όσο και στην κεντρική οθόνη αφής, εικόνες από μία… άλλη εποχή.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Τι προσφέρει η «μυστική» λειτουργία του Volkswagen ID. 2all;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η λειτουργία έχει την ονομασία Retro Mode Golf Era. Σκοπός της είναι να τιμήσει τα παλαιότερα θρυλικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας, όπως το Golf, καθώς και τον «Σκαραβαίο».

Αρχικά, βλέπουμε την κεντρική οθόνη να απεικονίζει μία κασέτα, στο σημείο όπου κανονικά δείχνει τις επιλογές της λειτουργίας του multimedia. Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων αποκτά τις κλασικές βελόνες, αλλά και τις λυχνίες στο κέντρο, θυμίζοντας το καντράν του Golf.

Volkswagen ID. 2all: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Λαού

Το Volkswagen ID. 2all θα επαναφέρει τις… κασέτες

Επιπλέον, για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν ακόμα πιο πολύ στο παρελθόν, υπάρχει και η επιλογή του πρώτου Beetle. Εκεί, ο πίνακας οργάνων προβάλλει αποκλειστικά το ταχύμετρο του μοντέλου.

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι οι κλασικές κάθετες οπές περιμετρικά του οργάνου. Παράλληλα, η οθόνη του infotainment απεικονίζει τα πρώτης γενιάς ραδιόφωνα, με τον αναλογικό δείκτη για την εύρεση σταθμού.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Επιτυχημένη η επιλογή ρετρό στυλ στα όργανα των ηλεκτρικών μοντέλων;

Εμείς ψηφίζουμε «δαγκωτό» ναι! Η επιλογή οθονών που λειτουργούν μέσω λογισμικού, δίνει άπειρες δυνατότητες στους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοντέλων, όπως το ID. 2all. Επιπλέον, το ρετρό στοιχείο θα ασπαστούν και οι παραδοσιακοί οδηγοί, που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Προφανώς, αν η Volkswagen προσφέρει τη λειτουργία Retro Mode Golf Era, τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Προς το παρόν, «σταυρώνουμε» τα δάχτυλά μας, ελπίζοντας ότι το μοντέλο παραγωγής θα δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Editorial