Το Volkswagen Tiguan μπαίνει στην πρίζα το 2026

Η Volkswagen σκοπεύει να λανσάρει το 2026 την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Tiguan, ακολουθώντας πιστά την «εξηλεκτρισμένη» στρατηγική της.

Το Volkswagen Tiguan, το δημοφιλές SUV της γερμανικής φίρμας, πλησιάζει στην εποχή του εξηλεκτρισμού του. Πιο συγκεκριμένα, η Volkswagen θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, παράλληλα με τις θερμικές εκδόσεις βενζίνης και diesel.

Μάλιστα, η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει το 2025, ενώ το λανσάρισμά του στην αγορά θα λάβει χώρα έναν χρόνο αργότερα. Επιπλέον, η κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού Tiguan θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της μάρκας, στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Στο παρελθόν, ιδιοκτήτες της Volkswagen είχαν ζητήσει τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Golf, Golf GTI και Tiguan. Μάλιστα, το Golf στην έβδομή του γενιά ήταν διαθέσιμο σε ηλεκτρικό, ως eGolf. Ωστόσο, το GTi και το Tiguan δεν διέθεταν τέτοιες παραλλαγές έως σήμερα. Βέβαια, ο CEO του Volkswagen Group, Oliver Blume, επιβεβαίωσε ότι η μάρκα κάνει εντατικές εργασίες πάνω σε αυτό.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Στην νέα πλατφόρμα MEB+ το ηλεκτρικό Volkswagen Tiguan

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen Tiguan θα έχει ως βάση την αναβαθμισμένη πλατφόρμα MEB+. Μάλιστα, πάνω σε αυτή θα γίνει και η κατασκευή του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού Golf. Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπάρχουν για αυτήν την αρχιτεκτονική είναι ακόμα ελάχιστες.

Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι θα δίνει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 200 kW. Παράλληλα, θα προσφέρει και λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης. Στον τομέα των συστημάτων κίνησης, η ηλεκτρική εκδοχή του Tiguan θα διαθέτει τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Φυσικά, αυτό μπορεί να το καταφέρει χρησιμοποιώντας ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Volkswagen ID.7: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό sedan της VW

Αμιγώς ηλεκτρική γκάμα από το 2033 στην Ευρώπη

Το ηλεκτρικό Volkswagen Tiguan αποτελεί ένα από τα 10 μοντέλα που σκοπεύει να παρουσιάσει η γερμανική φίρμα έως το 2026. Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις της Volkswagen, η μάρκα σχεδιάζει να πουλά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2033. Έτσι, η πληροφορία με την ηλεκτρική εκδοχή του Tiguan, συμπληρώνει ένα κομμάτι του εν λόγω πάζλ.

Volkswagen ID. Buzz: Οι τιμές του στην Ελλάδα

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν το μοντέλο θα διατηρήσει ατόφια την ονομασία του ή θα εισέλθει στην οικογένεια ID. Μάλιστα, παρόμοιες αναφορές έχουν γίνει και για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Golf, το οποίο μπορεί να δούμε ως ID. Golf. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ηλεκτρικό Tiguan θα έχει ανάλογες διαστάσεις και χαρακτήρα, όμως θα διαθέτει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της οικογένειας ID.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!