Το Volvo EX30 είναι το World Urban Car για το 2024

Μικρό αλλά μεγαλειώδες. Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 κατακτά ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards.

Ακούστε το άρθρο

Μικρό αλλά μεγαλειώδες. Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 κατακτά ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards.

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car [Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο] για το 2024. Ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Και το πιο μικρό SUV κατέκτησε επίσης μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο. Σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα. Καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αποσπώντας πλήθος εγκωμίων. Αλλά και σημαντικών βραβείων, όπως το The Sun Car of the Year, το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times και το Ecowarrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.

Το EX30 είναι μία ισχυρή προσθήκη στη σειρά των προϊόντων της μάρκας. Η οποία περιλαμβάνει επίσης ιδιαίτερα ελκυστικά plug-in και ήπια υβριδικά μοντέλα σε πολλές κατηγορίες. Αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν μια σημαντική γέφυρα για την επίτευξη του στόχου της Volvo Cars να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Ας γνωρίσουμε το Volvo EX30

Από την παρουσίασή του, το EX30 έγινε γρήγορα ιδιαίτερα δημοφιλές. Με βάση το βιβλίο παραγγελιών, λογικά θα είναι ένα από τα best seller της μάρκας το 2024.

Πρόκειται για το μικρότερο SUV που είχε ποτέ η Volvo και βασίζεται σε μία ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, το EX30 έχει εξελιχθεί με γνώμονα το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Μάλιστα το μοντέλο δίνει στους πελάτες επιλογές μεταξύ τριών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Την έκδοση Single Motor με κινητήρα 272 ίππων και μπαταρία 51kWh. Την έκδοση Single Motor Extended Range με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας 69kWh. Και τέλος την έκδοση Twin Motor Performance με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 428 ίππων και μπαταρία 69kWh.

Το EX30 προσφέρει αυτονομία οδήγησης έως 476 χιλιόμετρα. Και η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img